Popboks - Preminuo Trevor Bolder, basista Davida Bowiea i Uriah Heep [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 22.05.2013. 10:36

Preminuo Trevor Bolder, basista Davida Bowiea i Uriah Heep

Bas gitarista Trevor Bolder preminuo je u 62. godini života od posledica raka pankreasa.

Trevor Bolder je bio član Spiders From Mars, benda Davida Bowiea. Početkom sedamdesetih svirao je na Bowievim albumima Hunky Dory, The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars, Aladdin Sane i Pin Ups.

Član grupe Uriah Heep postao je 1976. godine. Operaciju raka pankreasa imao je početkom ove godine, a prognoze lekara su čak bile da će se oporaviti do Download festivala na kojem je sledećeg meseca trebalo da svira sa Uriah Heep.

"Trevor je bio neverovatan muzičar svoje generacije i jedan od najboljih i najuticajnijih basista koje Velike Britanije", navodi se u saopštenju grupe Uriah Heep.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.