Popboks - Ploče se od sada mogu preslušavati i telefonom [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 24.06.2013. 10:35

Ploče se od sada mogu preslušavati i telefonom

Nemačka kompanija Kontor Records napravila je aplikaciju pomoću koje svaki smartphone uređaj može da se koristi za preslušavanje vinilnih izdanja.

Aplikacija 'Back To Vinyl: The Office Turntable' funkcioniše tako što se smartphone prisloni na ploču na kojoj putem virtuelne igle birate koji ćete njen deo preslušati. Ova aplikacija nemačke kompanije funkcioniše tako što skeniranjem koda sa ploče preuzima muziku u digitalnom kodu sa interneta.

Iz Kontor Recordsa su saopštili i da su na ovu ideju došli iz praktičnog razloga jer su znali da većina njihovih promotivnih CD izdanja, koje šalju agencijama i menadžerima, na kraju ne bude ni preslušana. Zbog toga su odlučili da ih šalju u atraktivnijem retro LP formatu i tako ponude svojim klijentima posebnu zabavu što će preko telefona pustiti ploču.

Pogledajte ispod promotivni snimak nemačke kompanije.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.