Popboks - THE SIRENS - Aleluja brothers and sisters! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 29.05.2006. 00:00

THE SIRENS

Aleluja brothers and sisters!

Nesumnjivo je da ima mnogo boljih i interesantnijih pojava od The Sirens, ali ono što zahteva dužno poštovanje kod ove detroitske petorke je fakin harizma! Fanatična predanost tome što rade, nesebično bacanje „srca na teren“ i totalno sagorevanje na sceni, kao da im je svaki koncert poslednji u životu

Igor Čoko

Vreme: petak, 26. maj 2006
Mesto: SKC, Beograd
Produkcija: Bad Music For Bad People




Pravo iz Detroita, još mamurni od višečasovnog leta preko Velike bare, uskočili su u šljašteće žute kostime, glasno su urliknuli u mikrofone ono iz naslova i krenuli da haraju Srbijom. Oni su The Sirens, čuvari blaga glam rocka i mnogo su glasni! Beograd je imao čast da prvi poklekne pod urlicima gabaritne Muffy Kroha, dame koja deluje kao da je pobegla ispod pera Roberta Crumba u punom crtačkom zanosu. Žena definitivno ima moćan i razarajući, tipično crni glas. Bilo bi zanimljivo slušati natpevavanje nje i recimo, Lise Kekuole iz The Bellrays. Mislim da bi bilo popucanih prozora!
THE SIRENS
Okej, da sad baš i ne preterujemo, The Sirens u suštini nisu ništa novo i revolucionarno, tek su grupa koji štrči možda pedalj iznad proseka. Rekli bi, tipičan cover band koji se uhvatio glam rocka ko pijan plota i zapakovao ga u neku prepoznatljivu detroitsku garažnu ljušturu.
Nesumnjivo je da ima mnogo boljih i interesantnijih pojava od The Sirens, ali ono što zahteva dužno poštovanje kod ove detroitske, nekada potpuno ženske, a sada polno mešovite petorke je fakin harizma! Fanatična predanost tome što rade, nesebično bacanje „srca na teren“ i totalno sagorevanje na sceni, kao da im je svaki koncert poslednji u životu. Mislim da takav sindrom imaju samo bendovi iz Detroita i njihova japanska garažna bratija.
THE SIRENS
The Sirens dalje, to što rade, čine sa nekim specifičnim trashy stilom, žele da ostave dojam, ma koliko to groteskno ili karikaturalno katkad izgledalo. A ima nekog šmeka u svemu tome. Beograd može biti sretan što je ugostio ovakav bend, što je osetio prepoznatljivi miris rock ’n’ rolla kakav samo u Motor Cityju raste.
THE SIRENS
Sat vremena pomalo zaboravljenih i tako davnih lekcija zvanih Slade, Sweet, Suzy Quatro, Gary Glitter... sa efektnim scenskim nastupom delovalo je moćno i zaista vredno svakog provedenog i odslušanog trenutka. Čisti rock ’n’ roll šou. Nešto što se ne viđa tako često na domaćem terenu.
I sad, u tom grmu leži drugi zec zašto je ova svirka bila više od svirke, a ovogodišnja poseta Sirena Starom kontinentu više od obične turneje. Doći u Evropu i svirati 16 koncerata samo u zemlji Srbiji, lišiti se gušta ostatka Stare dame i evidentnog finansijskog profita zarad pohoda na gudure naše Balkanske krčme, mami osmeh na lice i, ako ništa, iziskuje makar dozu dužnog poštovanja prema dragim gostima iz Motor Cityja.
THE SIRENS
U tome je i karakterna veličina Sirena, koja ne može prouzrokovati loš epilog - došli smo da se provedemo. Koliko mi sami toliko i vi sa nama. I tako i jeste. Jer, to je samo rokenrol! Dok je god ovakvih bendova, nema zime za dobro zezanje.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji