Popboks - JUNIOR BOYS - So This Is Goodbye [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 11.09.2006. 00:00

JUNIOR BOYS

So This Is Goodbye

S vremena na vreme pojavi se izdanje koje isprva iznenadi svojom prosečnošću, da bi zatim još više iznenadilo euforijom koju izaziva kod slušalaca, kao i džinovskim ocenama u raznim eminentnim muzičkim časopisima. Naravno, kao što naslućujete, So This Is Goodbye je jedno od takvih izdanja

Boris Milanović

Ocena:
4
4/10





Na papiru, Junior Boys su savršen elektro-pop bend. U pitanju je muški duo, pevač (Jeremy Greenspan) + producent (Matt Didemus) – postava koja odlikuje mnoge elektro-pop legende. Dolaze iz Kanade - danas je to cool, a i nosi određenu težinu, i na kraju, pevaju ljubavne pesme - manje-više zicer.
Međutim, u praksi nešto ne štima. Problem je baš tamo gde nikako ne bi smelo da ga bude – u samoj muzici. Pesmama naprosto nedostaju melodije, forma je eterična (da ne kažem nepostojeća), tekstovi su nezanimljivi, vokal neubedljiv (doduše, Greenspanovo pevanje je možda neodoljivo „pripadnicama lepšeg pola“). Sve što ostaje je solidna produkcija, poluuspešni eksperimenti sa hip-hop/r'n'b-jem u pop kontekstu, i tek poneki momenat koji liči na nešto opipljivo i dobro, ali opet ispari iz sećanja čim se album završi, zajedno sa ostatkom. Ovde stvarno malo šta ima da se čuje.
JUNIOR BOYS
Reda radi spomenuću nekoliko numera: Like A Child, When No One Cares (obrada Frank Sintre), Count Souvenirs, In The Morning (na kojoj gostuje Andi Toma iz Mouse On Mars). Bio bi solidan EP, album – teško, ekstaza pojedinih slušaoca i kritičara za mene ostaje misterija. Možda sam ja staromodan, nemam sluha za novomilenijumske tendencije, i dalje žudim za duhom i energijom 90-ih.
Slušajući Junior Boys izgleda kao da su inertnost, indiferentnost i emotivna anemija postale „prave vrednosti“ dok nisam gledao, što možda i nije daleko od istine kad se pogleda trenutno stanje u muzičkom svetu, pa i svetu uopšte. Bolje da stanem pre nego što se ova recenzija pretvori u blog entry.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.