Popboks - ANDRE WILLIAMS U SKC-u - Aleluja! i naklon [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 03.10.2006. 00:00

ANDRE WILLIAMS U SKC-u

Aleluja! i naklon

Andre je neponovljiv lik. Neuništivi spoj harizme i drčnosti koja ga je kroz život šibala i mazila, bacala na dno, ali i vraćala nazad na zasluženi presto, tron koji samo i jedino pripada njemu - Crnom Kumu

Igor Čoko

Mesto: Velika sala SKC-a
Vreme: Subota, 30. septembar
Produkcija:Bad Music For Bad People




Mnoge su svirke poslednjih godina, manje ili više zapaženo protutnjale Beogradom, ali, retko će ko ostati ravnodušan na spomen prvog velikog silaska Crnog Kuma u Srbiju, pre ravno pet godina. Taj koncert, spektakl, bio je otvoreni poziv na seks, Andre Williams u svom najblistavijem izdanju. Događaj za ceo život.
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini
Pet godina kasnije, njegov beli brat - promoter Aleksandar Delibašić, uspeo je da ga ponovo dovuče u Beograd, na jednu od osam svirki koliko će sadržati njegova ovogodišnja evropska turneja. Ovaj je koncert, dakle, bio privilegija odabranih, možda i poslednja prilika da vidimo Majstora uživo, ili u ovakvom fizičkom izdanju. I isplatilo se, zaista.
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini
Gladan mladog ženskog mesa, ovenčan mirisom belog bakardija koji mu iznad glave titra poput oreola, u crvenom odelu nepopravljivog makroa, Andre nas je u 40-ak minuta druge beogradske svirke, uz pratnju Marshal Brothersa, izvozao nezaobilaznim muzičkim trenucima svoje povratničke faze, od albuma Silky (1998), uz omaž klasicima koji su ga proslavili u nekom prošlom životu, posoljene neutoljivom glađu za mladim ženskim mesom. Dostojanstveno velikana, kakav je i sam.
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini
Ma koliko delovao razočaravajuće u odnosu na prvu beogradsku svirku – zbog umora, kratkoće samog nastupa i/ili efekta njegove pojave, jer se Deda pojavio prilično ugudriran (ili umoran?), a godine traže danak u energiji - Kum je zaslužio duboki naklon i gromoglasan aplauz. Jer, postoji jedna stvar kod Andrea koja ga toliko različitim od drugih: odsustvo svakog lošeg vajba, lošeg trenutka, ma koliko sam ponekad loše delovao. Jedan njegov gest - bio to napukli glas koji kaže “pussy” ili lucidni, neuništivi osmeh ispod šešira - nateraće vas da mu otpozdravite, ogromnim i glasnim “Aleluja!”, poklonite mu se. Još ako može, ritualno prinesete žrtvu u vidu mlade device. U znak poštovanja. Da povrati energiju i okrepi krhko telo.
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini
Verujem da je Andre Williams te večeri mnogima popravio raspoloženje, uzburkao krv u venama, naterao seksualni nagon da proradi, i u o pšte - da je imao određeni terapeutski efekat na pomalo posustalu i lenju naciju. Andre je čovek koji treba da bude uzor svim našim očevima i dedovima, pa i nama samima kad jednog dana dođemo u njegovo životno doba. Seks, bakardi i rock ‘n’ roll. I još seksa. Recept za dugovečnost, omaž majstoru!
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini
ANDRE WILLIAMS U SKC-u - pogledajte sliku u punoj veličini


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji