Popboks - EKSKLUZIVNO – PEACHES BAND U LONDONU - Rifovi i sklekovi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 23.10.2006. 00:00

EKSKLUZIVNO – PEACHES BAND U LONDONU

Rifovi i sklekovi

Na svom najvećem nastupu u Londonu do sada, koncertu održanom 13. oktobra u Forumu, kanadska umetnica nastanjena u Berlinu, postfeministička diva i samouka, nesumnjivo već kultna punk-electro zvezda, se (konačno) pojavila sa – bendom!

Jelena Stojković






Sve-ženski sastav The Herms je sačinjen od Samanthe Maloney – nekadašnje bubnjarke Motley Crue i Hole, Radio Sloan - bivše bubnjarke Cortney Love i JD Samson - na klavijaturama i sekvenseru. Iako prvi put okupljen za podršku turneji Nine Inch Nails po Americi tek ove godine, ovaj četverac - predvođen osobom koja je do sada sama pisala, kompletno izvodila i producirala svoje aranžmane – se pokazao u apsolutnoj harmoniji.
EKSKLUZIVNO – PEACHES BAND U LONDONU
U muzici, kao i nastupu Peaches (and Herms) benda, jednostavno nema mesta za nesklad i propuste. Sve je osmišljeno i unapred režirano s isključivim ciljem: uslužiti i zabaviti publiku čistom energijom, davanjem bez zadrške i inspirativnom mešavinom originalnog ritma, provokativnih tekstova i apsolutno slobodnog, unikatnog performansa na sceni.
EKSKLUZIVNO – PEACHES BAND U LONDONU
Ovo podrazumeva momente u kojima Peaches, u svom prepoznatljivom autfitu sačinjenom od kratkih pantalonica i brushaltera, svira metal rifove na gitari koju joj pridržavju dva muška asistenta dok balansira na bas bubnju. A ostatak benda, obučen u srebrne kostime, radi sklekove na zvučnicima. Nakon što je koncert počela viseći sa gelendera glave zavijene u veo sa šljokicama, već na drugoj numeri je završila u stejdž-dajvu. Ne čudi, odatle, da su ovacije publike na kraju koncerta apsolutno neobuzdane, a da se cela zabava završava tako što Peaches (navodno) biva odnešena - na nosilima.
EKSKLUZIVNO – PEACHES BAND U LONDONU
Nastavnica i bibliotekarka iz Tornota, nekadašnja Meril-Bet Nisker, često kostimirana u muško, s bradom (kao na omotu za album Fatherfucker) ili u odelu (kao u poslednjem broju magazina Interview), se proslavila na talasu elektrokleša nesputanom eksploatacijom seksa u tekstovima, oblačenju i ponašanju na bini. Takav imidž, ukršten sa neskrivenim zalaganjem za drugačiju reprezentaciju ženstvenosti i kros-dzender slobode, uz neosporivu duhovitost u tekstovima poput Shake your dix, u poslednjih pet godina izgradio je, vidimo, samosvesnog umetnika i - autentičan brend.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji