Popboks - LEB I SOL U SAVA CENTRU - Pod svetlom mobitela [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 24.11.2006. 00:00

LEB I SOL U SAVA CENTRU

Pod svetlom mobitela

Nakon Timea, povratak grupe Leb i Sol sasvim se sigurno može nazvati jednim od najvažnijih buđenja legendi ovdašnje ex-scene. I jedinstvena prilika da se opet uživo oseti možda najbolje ilustrovana muzička razglednica opskurnih gudura Balkana, onaj njen divlji, gorštački, neukrotivi deo

Igor Čoko






Produkcija Avalon iz Skoplja uspela je da ostvari ono što se donedavno činilo nemogućim – spojila je u originalnoj postavi članove legendarne grupe Leb i Sol. Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski, Kokan Dimuševski i Garabet Tavitjan okupili su se nakon čitave decenije da pro slave 30. rođendan jednog od najpoznatijih YU bendova svih vremena. Dvostruki beogradski koncert dogodio se u sklopu povratničke turneje po bivšoj Jugoslaviji koja traje od septembra do decembra ove godine.

LEB I SOL U SAVA CENTRU
Leb i Sol su tokom puna dva sata svirke očekivano predstavili presek karijere, najbolje iz sopstvenog opusa. Fantastično ozvučenje, kamerni ambijent i neosporna virtuoznost muzičara, uzbudljiva u onoj meri koliko se i dalo očekivati od Vlatka i ekipe, bili su dovoljan povod za ugodno iskustvo kakvo ovakve svirke obično sobom nose. Bez preteranih improvizacija i lutanja, držeći se osnovne linije, tek na trenutke dozirajući solo izlete, prebacujući se pri tom od najeksperimentalnijih trenutaka do suve komercijale, iskusni Leb i Sol su dva sata pretvorili u tren, nakon kojeg ruke same od sebe kreću ritualni ples u ritmu aplauza. Dostojanstveno majstora njihovog ranga.
LEB I SOL U SAVA CENTRU
“Pre 20-ak godina publika je na koncertima u intimnim trenucima palila upaljače. Danas toga više nema. Molim vas, upalite svoje mobilne telefone, ova pesma to zaslužuje!”, uzviknuo je Vlatko Stefanovski negde pred kraj svirke. Potom su se ugasila svetla, i u trenutku se, gotovo sinhronizovano, dogodila duga satkana od displeja u boji.
LEB I SOL U SAVA CENTRU
Gotovo nadrealan prizor na kraju još jedne uspešno podgrejane muzičke priče iz prošlosti.
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU
LEB I SOL U SAVA CENTRU


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji