Popboks - NEOČEKIVANA SILA U KLUBU "PLASTIC" - Od kafane do koncerta [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.11.-0001. 00:00

NEOČEKIVANA SILA U KLUBU "PLASTIC"

Od kafane do koncerta

Sila je bend koji možete gledati stotinu puta i nijednom da ne budete sigurni da ste videli sve. Slatka neizvesnost koja lebdi oko svakog njihovog nastupa samo dodatno podgreva osećaj uzbuđenja.

Vukša Veličković

mesto: Plastic
vreme: subota, 22. januar
organizacija: Pazi Škola!
“Pa oni su počeli da sviraju!?” najčešća je rečenica koja se izgovara na svakom koncertu Neočekivane Sile. Ukoliko vam pogled nije fiksiran na binu, teško da ćete primetiti kada je DJ završio set, a kada je grupa počela nastup. Poslednjih desetak godina, Sila je jedini klupski bend u Beogradu, sastav koji je za veče u stanju da parira svakoj DJ atrakciji. Sila je bend koji možete gledati stotinu puta i nijednom da ne budete sigurni da ste videli sve. Posle toliko koncerata koje su odsvirali u ovom gradu, sasvim je normalno da njihove izvedbe variraju, od genijalnih, energetski napumpanih svirki, do ponekad neinspirativnih jam-sessiona, ali baš u tome i jeste šarm. Slatka neizvesnost koja lebdi oko svakog njihovog nastupa samo dodatno podgreva osećaj uzbuđenja.
Pazi Škola! u “skvotovanom” Plasticu bila je u subotu dupke puna. Zgodne gradske cice, simpatična dečurlija, stari poznanici, prevejani šminkeri i zalutali rockeri, svi su se ponovo okupili da čuju jedini lokalni bend koji uživo svira techno.
I Pink Floyd i Plastikman
Sila uklizava u miks, elegantno i moćno. Bend je odlično uvežban, ali nikako urihtan. Intuicija je njihov adut. Nemanja Aćimović, najokretniji domaći bubnjar, žilav kao sajla, metronomski precizan, motor je čitave priče. Uzavreli ritam ne prestaje, reverbovani poklič šamanskih dubina kotrlja se u odjecima space-bluesa i timpan-funka, putujući od ranih Pink Floyd i Can, preko Lee Perrya do Plastikmana. Orge i Vlaca se utrkuju na svojim gitarama, negde po ivicama dalekih sazvežđa gde vladaju Captain Beefheart, Hendrix i Arto Lindsay, dok Lakijev bas nenametljivo pumpa iz pozadine, kao najava nečega što treba da se dogodi, ali se na sreću, nikada ne događa. Jer Sila je kao odlaganje zadovoljstva, pa tako zadovoljstvo biva još veće. Sila jeste to , baš zato što nikada nije to - ono čemu se nadate nikada ne sledi.
Repeticija je ključ, energija konstantna.
I dok ostali domaći bendovi od svakog koncerta prave kafanu, Sila od kafane sa lakoćom napravi koncert.
Što se mene tiče, mogli bi ovako da prže svake nedelje.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji