Popboks - DJ FOOD U GRADU - Hrana za muzičke gurmane [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 14.01.2010. 15:15

DJ FOOD U GRADU

Hrana za muzičke gurmane

I pored svih obaveza, Strictly Kev je našao vremena da zabavi Beograđane za srpsku Novu godinu

Ana Eraković

Mesto: Kulturni centar Grad, Beograd
Vreme: Sreda, 13. januar 2009.
 

To što se srpska Nova godina više i ne računa kao praznik, već se na taj dan radi kao i svakog drugog dana nije sprečilo muzičke gurmane da sinoć ipak slave. U KC-u Grad, relativno novom mestu koje odlikuje opuštena atmosfera i uradi sam enterijer, beogradskoj publici je priređeno još jedno interesantno veče u kom će glavnu reč imati jedan od članova čuvene britanske izdavačke kuće Ninja Tune koji uvek rado svraćaju u naš grad.

DJ FOODDJ Food je nastao 1990. godine kao projekat Coldcuta čiji je cilj bio da pruži ,,hranu” DJ-evima. Posle brojnih peripetija i smene nekoliko DJ-eva koji su puštali muziku pod ovim imenom, pseudonim se sveo samo na jednog čoveka, Strictlyja Keva.

Kev je našao vremena da dočeka i srpsku Novu godinu, iako ima pune ruke posla radeći na novom EP-ju, spremajući se za proslavu 20 godina Ninja Tunea i dizajnirajući omote za albume svojih kolega među kojima je i King Cannibal. Na karti je pisalo da će nastup početi u 22h. Međutim, i 45 minuta od zakazanog vremena, ljubitelji Ninja Tune zvuka su tek pristizali.

Nastup su počeli Braća Burazeri, Neca i Nikola, u kariranim košuljama (koje kao da su bile tema večeri) puštajući dobro poznate hip hop, r&b i dubstep hitove. Trideset minuta posle ponoći Braću Burazere zamenio je plavušan sa naočarima koji je izgledao kao neko ko je upravo dotrčao iz čitaonice Matematičkog fakulteta.

Međutim, nedugo pošto je preuzeo miksete DJ Food nam je pokazao zašto je dobio baš to ime. Iako je Hrana za DJ-eve projekat počeo nizom Jazz Breaks albuma, na sinoćnom nastupu nije izostavljen nijedan žanr u cilju podstreka publici da đuska. Nizali su se Jimi Hendrix, Prodigy, Santigold, The Rapture, a imali smo priliku da čujemo i odličan dubstep remiks Erykah Badu i njenog hita Honey.

DJ FOOD

Svi su sa osmesima i povicima oduševljenja dočekivali poznate hitove koje je Strictly Kev tako vešto miksovao. Pesme koje ni u najluđem najnemuzikalnijem snu ne biste pomislili da stavite jednu pored druge DJ Food je spajao sa takvom lakoćom koja prosto nije dopuštala da se stoji u mestu. Njegova muzika kao da je govorila: ,,Hej, vidi šta ja umem, pokažite vi meni sad šta umete!’’

Na plesnom podijumu je bilo raznolikog sveta. Od onih koji su došli da čuju DJ Fooda po treći put, preko onih koji nisu imali alterantivu, pa do onih koji su čuli da je ovo nastup kojem bi neizostavno trebalo prisustvovati. Neki su se odlično zabavljali, neki su se trudili da se provedu dobro kad su već pristali na rizik kašnjenja na posao sledećeg dana, a nekima je bilo potpuno svejedno.

Kako je vreme odmicalo ljudi su sve više pristizali sa raznih strana, pa se žurka nastavila do duboko u noć.

Povezano:



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji