Popboks - CASPA - Dubstep nije izgubio oštrinu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 11.09.2012. 13:24

CASPA

Dubstep nije izgubio oštrinu

Suviše sam zauzet muzikom i nemam više vremena da idem na košarkaške utakmice. Ali sam ipak uspeo da odem i pogledam polufinalne mečeve na Olimpijskim igrama, i to je stvarno bilo dobro

 

Gregory McCann je fanovima dubstep muzike širom sveta mnogo poznatiji kao Caspa. Producent iz Zapadnog Londona prisutan je na ostrvskoj sceni maltene već deceniju, i za to vreme uspeo je da se profiliše kao jedan od začetnika ovog muzičkog žanra. Ovog vikenda Caspa stiže u Beograd gde će nastupati u KC Gradu (petak, 14. septembar) i na Warrior's Dance festivalu (subota, 15. septembar), što je sasvim dovoljan povod za kratak intervju sa njim za Popboks.

Dubstep je postao deo mainstreama, šta misliš o tome, i da li je zbog toga izgubio oštrinu?

Svaka scena koja postane ogromna, pre ili kasnije uleti u mainstream, sviđalo se to nama ili ne. Dubstep nije izgubio oštrinu, samo je postao predvidljiv.

Koji su tvoji omiljeni dubstep producenti? Recimo, jedan iz Velike Britanije i jedan iz SAD.

Subscape iz Britanije – zato što ima ultimativni dancefloor zvuk pomešan sa muzikalnošću i energičnošću. Matty G iz Amerike  – zato što ne prati trendove, on samo sledi svoje instinkte i nikada ne pravi kompromise na račun svog zvuka. To su samo skroz ogoljeni bitovi i bas i ja to totalno poštujem. Za većinu ljudi u Americi to ne bi bio očigledan izbor.

Da li slušaš rock?

Uopšte ne. Verovatno sam pored oca slušao malo više punk, pošto je on veliki fan.

Navedi imena nekog od svojih omiljenih umetnika – muzičara, režisera, glumaca...

Moj omiljeni režiser je verovatno M. Night Shyamalan, volim njegov stil i usmerenje i branding njegovih filmova – kod njega se sve to prožima.

Da li i dalje pratiš košarku? Nekad si se bavio tim sportom.

Suviše sam zauzet muzikom i nemam više vremena da idem na utakmice. Ali sam ipak uspeo da odem i pogledam polufinalne mečeve na Olimpijskim igrama, i to je stvarno bilo dobro.

Dva puta si bio na Exitu (2009. i 2011.) i sada ćeš nastupati dva puta na prvom gostovanju u Beogradu – prvo u KC Gradu (14. septembra) i dan kasnije na Warrior's Dance festivalu. Kakav vid zabave publika može da očekuje od tebe?

Uradiću ono što mi je uvek cilj da uradim – stvoriću ogromnu energiju i mnogo skankovanja!!!



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.