Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Temple of the Smoke

Temple of the Smoke je par godina postojao kao fantazmagorična ideja, da bi početkom 2010. godine dobio stalnu postavu i ustalio se kao četvorka koju čine Dragan Mirković (bubanj i perkusije), Marko Ilić (bas), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, sempler, dab) i Janko Stojanović (gitara i vokal).
Zvuk u kojem su postavili temelje svog hrama može se opisati kao uglavnom instrumentalno hodočašće, koje počinje sa psihodeličnom i space rok muzikom, nastavlja se preko ambijent i dron zvučnih talasa i tradicije kraut/prog roka 70tih godina, mešavinom post roka i tvrdih ruts dabova, a završava se u elemetnima trip hopa, hard rok i stoner rok zvuka, elektronike i ostalih krosover eksperimenata. Inspirisani lokalnom i globalnom politikom, beskrajnim prostranstvima svemira, psihodeličnim fantazmagorijama i vizijama, naučnom fantastikom, filmom i književnošću, Temple of the Smoke svoju poruku pronose naoružani arsenalom vintidž lampaških pojačala, laboratorijom analognih i digitalnih efekata i sintisajera, kao i riznicom semplova preuzetih iz popularne kulture i istorije.

Svi članovi benda su iz Beograda, Srbija.

 

...Against Human Race by Temple of the Smoke

Website: http://www.facebook.com/temple.o.smoke

E-mail: templeofthesmoke@gmail.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Autumn WorldKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.