Popboks - VROOOM U KULTURNOM CENTRU GRAD - Vrooom prohujao Gradom [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 13.04.2013. 12:58

VROOOM U KULTURNOM CENTRU GRAD

Vrooom prohujao Gradom

Beogradski debi nove postave benda u KC Grad prošao je veoma brzo, za 65 minuta, pa takvom utisku više priliči drugačije ispisano ime, bez ooodugovlačenja. Vrum.

Milan Ćunković

Foto: Aleksandar Pavlić

Mesto: KC Grad, Beograd
Datum: 12. april 2013.



Grupi koja uspešno održava svoj alternativno-teatarski izraz već 15 godina nedavno su se desile novine kad je personal u pitanju, pa će pevačica Vanja Vukotić iz, kako se navodi, opravdanih i lepih razloga, do naredne godine funkcionisati samo u studiju. Na stageu je sada front-woman Tamara Kojić koja je već nastupala sa Vrooomom 2009, tu je i Tamara Bijelić (klavijature i glas), a ritam drži, uz prvog čoveka benda Marka Grubića, bubnjar Darkwood Duba i desna ruka Dragoljuba Đuričića u dobošarskim projektima, Lav Bratuša.

Osvežena postava imala je koncertni prvenac nedavno u Požarevcu, test pred beogradskom publikom (njih oko 250) u kojoj se našlo podosta vršnjak(inj)a benda bio je drugi po redu. Dok se u komšijskom Mikseru uveliko džeziralo, u KC Gradu posetioce je dočekao muzički izbor članova elektro benda Inje, uz nepoštovanje najavljene satnice. Naglašavano je preko interneta da koncert Vroooma kreće tačno u 23h, a start u 23.35 govori da sa takvim obećanjima treba, ipak, pripaziti.

Čekati je, međutim, vredelo. Bend je odmah, za početak, ponudio nešto poznato i onima koji znaju samo „hitove“ – Kao Adam u rano jutro sa debija Ventilacija (2001). Naslonile su se na nju teme sa još uvek aktuelnog Inputa (2011) – uvodna Privremeno stanje, radio-friendly Izlaz koja je nedavno dobila i video izdanje, i Van zbivanja. Tamara (ona „glavna“) odmah je zavladala scenom, uz interpretaciju uklapajući pokret, osmeh... Komunikaciju sa publikom svodila je na „hvala“, verovatno malo i pod uticajem treme zbog prvog prestoničkog nastupa, ali je na svoj način kontakt uspostavila te je, onima koji su je prvi put videli/čuli, bilo jasno da predstavlja sasvim adekvatno scensko rešenje. Čuo se, doduše, i poneki povik „Vanja“, vrooom-stalgičari se zasigurno sete i Vladislave, Ivana Jeftovića, no, u sadašnjosti ključno je ime kad je mikrofon u pitanju – Tamara. Ona druga, Bijelić, nenametljivo deluje iz pozadine, za klavijaturama, i tek povremeno preuzimajući vokalne deonice imenjakinji pruža mogućnost predaha.

Svoja tri, četiri minuta, bez ikakvih pauza, tečno i skladno, dobile su Malo vremena, Nismo tu, This Time, Tamni vilajet, Buđenje... Can’t Stop sa Evolucije (2005) samo je na kratko spustila loptu, već u finišu predstavljala je odličan uvod za udarački Undersense, a onda i za temu koju su zasigurno prepoznali i slučajni prolaznici do neke druge od brojnih obližnjih, raznorodnih destinacija za noćni provod što su samo usput spolja očešali zvuk iz KC Grada – Clashov Rock The Casbah. Ludvig je, naravno, skupio sve ludake s’ Bulevara i spustio ih do Savamale a Missreality, posle nepunog sata, okončala deo programa koji je u set listi iznad crte. Ispod se našla Output koja će tek zaživeti od druge polovine aprila kao singl, točak koncerta se još jednom okrenuo ka Evoluciji uz Prolaz.

Ćao-zdravo jeste palo tek što je sat iscureo, međutim, sva je prilika, biće Vroooma uskoro ponovo u Beogradu. Bend je u proteklom periodu bio ophrvan teatarskim aktivnostima, pre svega oko Kose u Ateljeu, međutim, sada je u prvom planu rad na Inputovom diskografskom nasledniku a logika, ukoliko je u ovdašnjem rokenrolu još ima, nalaže zatim i njegovo koncertno promovisanje.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

DADO TOPIĆ U SAVA CENTRU

Dado, šminka i palačinka

Izveštaji

CALLING: GREEN DAY, HLADNO PIVO, SUPERHIKS I ATHEIST RAP U BEOGRADU

Lets gou krejzi

Izveštaji

VLADA DIVLJAN I LJETNO KINO BIG BAND U BAŠTI SKC-a

Ljetno, pomalo kišno

Izveštaji

OBILAZAK BEOGRADA IZ BAJAGINIH PESAMA SA PECOM POPOVIĆEM

Dva sata kvalitetnog, Bajaginog Beograda

Izveštaji