Popboks - Preuzmite EP: Mark Rainey - Stay [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.08.2013. 07:13

Preuzmite EP: Mark Rainey - Stay

Marko Marjanović, mladi niški gitarista, pevač, kompozitor i producent, objavio je pod pseudonimom Mark Rainey EP 'Stay'.

“Najzad sam prešao onu granicu između stvari za kojima sam oduvek čeznuo i koje sam jako želeo i onih stvari koje zapravo radim. Zatvorio sam se u svoju sobu na tri nedelje i potpuno sam snimio i producirao “Stay”. I ne samo da su to bile najsrećnije tri nedelje u mome životu, u toj izolaciji, napornom i strastvenom radu ponovo sam pronašao sebe, boljeg sebe. Život je ponovo lep”, kaže Marko Marjanović.

"Mark Rainey je pseudonim Marka Marjanovića, srpskog nezavisnog gitariste, pevača, kompozitora i producenta. Njegove melanholične i jednostavne melodije su posledica odrastanja u malom gradu i borbe da bude prihvaćen u njemu onakav kakav on jeste. Njegova poezija pisana je na srpskom jeziku dok kao Mark Rainey koristi engleski da bi se izrazio, jer muzika koju je oduvek slušao potiče je iz UK. Počeo je da svira gitaru kada mu je bilo šesnaest godina. Iz prva naučio je da svira desnu gitaru a onda dve godine kasnije odlučio je da nauči i levu, koju i dan danas najviše praktikuje. Ta činjenica da je rođen sa šest prstiju odvaja ga od ostalih gitarista i čini ga jedinstvenim zbog načina sviranja a ujedno i strasti koju posvećuje svom instrumentu. Nikada nije išao na časove gitare a naučio je da svira skidajući pesme bendova Nirvana, Joy Division i zagrebačkog sastava Azra. Četiri godine bio je gitarista i pevač indie benda The Combs sa kojim je pored lokalnog uspeha imao i dosta zapaženih koncerata širom zemlje. Bend The Combs na proleće 2011. godine izdaje prvi i jedini album To Our Wealthy Cousins. Nakon toga Marko se potpuno posvećuje pisanju pesama i uživo nastupima pod imenom Mark Rainey. Aprila 2012. godine Marko ulazi u studio “RGB” i za 50 evra koje je prikupio nastupima, snima tri demo pesme od kojih “Lonely Day” biva i postavljena na Mark Rainey profilu sonudcloud-a. Do početka 2013. on na kanalu YouTube-a postavlja nekoliko pesama koje izvodi u svojoj sobi", navodi se u saopštenju.

Album možete preuzeti besplatno sa sajta online etikete Balkanrock Records.

Preslušajte ispod pesmu Ties.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.