Popboks - RUNDEK CARGO TRIO U DOMU OMLADINE BEOGRADA - Rundekov muzički vremeplov [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.04.2012. 06:20 · 2

RUNDEK CARGO TRIO U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Rundekov muzički vremeplov

Iako je Darko Rundek godinama unazad redovan gost Beograda, ovdašnja publika kao da ga se nikako ne može zasititi. Dom omladine Beograda sinoć je bio krcat, a isto će biti i večeras jer su i za drugi nastup takođe prodate sve karte

Vlada Živanović

Stanislav Milojković

Mesto: Velika sala Doma omladine Beograda
Vreme: Nedelja, 29. april 2012.

 

Teško je reći da li je burniji bio aplauz kojim je Darko Rundek dočekan na bini ili onaj kojim je sa nje ispraćen. Ovaj drugi je svakako bio duži jer je publika do poslednjeg trenutka, čak i posle uključivanja svetala u sali, gajila nadu da će se hrvatski muzičar vratiti na binu i ponovo izaći na bis.
Tročasovno muzičko putovanje (računajući i pauzu od pola sata) Cargo trija započelo je numerom Uspomena. Rundeku je odmah po otvaranju koncerta trebalo više od pola minuta da od aplauza i uzvika publike dođe do reči, a još više vremena da započne drugu pesmu Li-la. Publika je bila toliko 'drska' da je čak i pevala svaku numeru. Rundek je i za takvo ponašanje fanova pronašao lek tako što je premijerno izveo tri nove numere koje će svoje mesto tek pronaći na novom albumu, a koje je onda auditorijum pažljivo saslušao. Midnight Calypso, Mostovi i Vitamini nisu bile ništa manje bučno propraćene u odnosu na stare, proverene pesme. U takvoj atmosferi nije izostala ni interakcija muzičara sa publikom. "'Vi ćete biti pokusni kunići za nove pesme"', rekao je šali Dušan Vranić, koji je kao neka muzička hobotnica uz svaku numeru svirao najmanje po tri instrumenta. Ovacije nisu izostale ni za violinistkinju Isabel koja je uprkos svojim godinama ceo koncert energično odsvirala na nogama.
Sanjala si da si sretna, Indijanska, U borbi sa silama, samo su neke od stvari koje je Cargo trio odsvirao sa poslednjeg albuma Plavi avion, uz hrpu starih numera što iz solo karijere Rundeka, što iz perioda Haustora. Iako je koncert bio zamišljen da protekne u mirnoj i na neki način intimnoj atmosferi, publika je ipak veći deo nastupa stajala ili igrala uz ritmove pesama. Samom Rundeku kao da je čak bilo i krivo što publika nema nameru da usliši njegovu molbu i sedne, ali za to je i sam odgovoran jer sigurno nije mogao očekivati da će ga bilo ko poslušati kada je u drugom bloku već kao treću numeru izveo kultnu Uzalud pitaš. Za formalni kraj koncerta tradicionalno je izveo Apokalipso, dok je na bisu uslišio zahtev publike da odsvira Šal od svile. Na kraju je ostao i mali žal što na uporne povike iz publike nije odsviran i Šejn, a bilo je i očigledno da su fanovi željni još ponekog hita Haustora.
Iako je Darko Rundek godinama unazad redovan gost Beograda, ovdašnja publika kao da ga se nikako ne može zasititi. Dom omladine Beograda sinoć je bio krcat, a isto će biti i večeras jer su i za drugi nastup takođe prodate sve karte. Cargo trio je zbog toga na istom mestu zakazao i treći koncert (3. maj), a skoknuće i do Čačka (1. maj), Novog Sada (2. maj) i Subotice (6. maj). Sudeći po sinoćnjoj reakciji publike ne treba sumnjati da će i ti nastupi imati po čemu da se pamte. "Nikad dosta Rundeka", naslov koji je jedna koleginica poslala u okviru svog izveštaja, a koji nesumnjivo najbolje opisuje odnos fanova u Srbiji prema hrvatskom muzičaru. 
 


Komentari

  • Gravatar for Hey Hey My My
    Hey Hey My My (gost) | 30.04.2012. 14.15.51
    Uzalud pitas tko ide?
  • Gravatar for Dejan Randjelovic
    Dejan Randjelovic (gost) | 30.04.2012. 19.43.35
    Sjajan koncert. Rundek je zaista jedan od najboljih muzicara koji je Balkan dao
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji