Popboks - Debi album Šefa Sale [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 02.10.2007. 09:15 · 5

Debi album Šefa Sale

Aleksandar Karadžinović, član Beogradskog Sindikata poznatiji kao Šef Sale, objavio je prvi solo album nazvan - Prvi udar.

Izdanje je objavljeno pod etiketom Prohibicije, izdavačke kuće BS, i ovih dana ulazi u prodaju.

Aleksandar Karadžinović, član Beogradskog Sindikata poznatiji kao Šef Sale, objavio je prvi solo album nazvan - Prvi udar.

Izdanje je objavljeno pod etiketom Prohibicije, izdavačke kuće BS, i ovih dana ulazi u prodaju.

Prvi udar sadrži 15 pesama snimanih u studiju BS i studiju Kazablanka, na kojima se kao gosti pojavljuju producent Le Fabrikant, njegov mladi dorćolski kolega Šonsi sa Raskršća, BS saborci Ognjen i Marko (kao jedini gosti MC-evi), pevačica Ivana Kotov i trubač Beogradskog Diksilend Benda, dr. Sava Matić.

Album Prvi udar, kažu u Prohibiciji, predstavlja krunu Šefovog dosadašnjeg rada - kao tekstopisca, ali i kao producenta.

Inače, Šef Sale je svoj prvi kontakt sa ostatkom BS ostvario 1999, kao crtač grafita.

Na prvom mestu prijateljstvo, a potom i zajednički rad sa ostatkom ekipe, razbudili su u njemu staru strast prema pisanju rima, navodi se u saopštenju Prohibicije.

Nakon uloge tekstopisca i izvođača na albumu Bssst...Tišinčina (2001), Šef Sale uskoro počinje da se zanima i za produkciju: već na drugom studijskom albumu BS (Svi zajedno, 2005) bio je i jedan od producenata.

Takođe, njegova pesma Prohibicija 2005. se našla na renomiranoj nemačkoj hip hop/rege kompilaciji Rodeo Europe (Germaican Records, 2005).

Šefov talenat nije promakao ni producentu poznatih pariskih hip hop sastava Nyse i Tandem, gorepomenutom Le Fabrikantu, sa kojim je takođe sarađivao.



Komentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 02.10.2007. 10.32.48
    Ajmo Chefe! Konačno! Hit 'em wit da hee - Dorcol represent! :)
  • Gravatar for maare
    maare (gost) | 02.10.2007. 11.29.48
    odlicno!
  • Gravatar for jea
    jea (gost) | 10.10.2007. 23.13.28
    album beje, bejbe :)
  • Gravatar for bosko
    bosko (gost) | 05.11.2007. 14.22.06
    Bravo Shefe
  • Gravatar for s.m.
    s.m. (gost) | 14.11.2007. 21.41.10
    SJAJNO
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.