Popboks - Novi vlasnik EMI Group zavodi red u kući [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 02.11.2007. 15:27 · 2

Novi vlasnik EMI Group zavodi red u kući

Prema pisanju Financial Timesa, velesila muzičke industrije EMI Group nezadovoljna je vladanjem nekih od umetnika sa kojima sarađuje.

Guy Hands, izvršni direktor Terra Firme, preduzeća koje je krajem avgusta kupilo EMI za 3,2 milijarde funti, u internom memorandumu upućenom saradnicima naveo je...

Prema pisanju Financial Timesa, velesila muzičke industrije EMI Group nezadovoljna je vladanjem nekih od umetnika sa kojima sarađuje.

Guy Hands, izvršni direktor Terra Firme, preduzeća koje je krajem avgusta kupilo EMI za 3,2 milijarde funti, u internom memorandumu upućenom saradnicima naveo je:

“Puno se priča o tome šta kompanije nude umetnicima i potrošačima. Međutim, ne govori se puno o tome kako bi umetnici trebalo da se ophode prema svom izdavaču. Dok mnogi ulažu puno vremena u saradnju sa izdavačem na promociji, usavršavanju i plasmanu svoje muzike, nekima je, na žalost, glavna briga kako da dobiju što više novca unapred…, a često se dešava da to posle ne opravdaju.”

Hands je nezadovoljan zatečenim stanjem u EMI-ju i smatra da uvreženi način rada u muzičkoj industriji, koji ohrabruje zaposlene da potpisuju ugovore sa mladim muzičarima bez obzira na finansijske rezultate, nema perspektivu.

U tekstu memoranduma je za početak sledeće godine najavio “koherentnu viziju na visokom nivou”.

Jedan od njegovih važnijih ciljeva je definisanje stava prema modernim tehnologijama koji bi omogućio da “one za izdavača budu blagodet, a ne pretnja”.



Komentari

  • Gravatar for Sid V.
    Sid V. (gost) | 02.11.2007. 16.38.36
    stoka menadzerska!
  • Gravatar for in rainbows
    in rainbows (gost) | 03.11.2007. 01.33.02
    ionako izdavaci nece postojati za par godina....srali ili ne....nebitno
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.