Popboks - Posledice hip hopa na Glastonburyju [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 02.07.2008. 11:13 · 4

Posledice hip hopa na Glastonburyju

Jedan od sočnijih detalja minulog britanskog festivala Glastonbury (27-29. jun) svakako je bio osvrt Amy Winehouse na prisustvo Jay-Z-ja među hedlajnerima kroz pohvalu reperu kako "ima muda" za razliku od Kanye Westa, za koga je rekla da je "pizda".

"Upravo sam saznao da me Amy Winehouse mrzi!!!", reagovao je Kanye West na svom zvaničnom sajtu. "Sad znam da sam uspeo!!!"

Jedan od sočnijih detalja minulog britanskog festivala Glastonbury (27-29.jun) svakako je bio osvrt Amy Winehouse na prisustvo Jay-Z-ja među hedlajnerima kroz pohvalu reperu kako "ima muda" za razliku od Kanye Westa, za koga je rekla da je "pizda".

"Upravo sam saznao da me Amy Winehouse mrzi!!!", reagovao je Kanye West na svom zvaničnom sajtu. "Sad znam da sam uspeo!!!"

Jay-Z je nastupio nakon Amy Winehouse, i okončao ranije neprikosnovenu vladavinu gitara na ovom čuvenom festivalu.

"Pozdravimo Jay-Z-ja", predložila je Amy Winehouse publici. "Čovek ima muda da dođe ovde, i izvede pesme za koje i ne znate da ih se sećate. Zamislite da je u pitanju pizda poput Kanye Westa!"

Amy je sugerisala da bi njegov sledeći album mogao da se zove Cunts Like Kanye.

Kanye je iskoristio obraćanje na sajtu da saopšti svoje mišljenje o Jay-Z-ju na Glastonburyju: "Moj veliki burazer je razvalio na tom Glastonburyju. Dole hejteri - hip hop je živ", napisao je West, komentarišući glasove da reperima nije mesto na glavnoj bini ovog tradicionalno gitarskog festivala, među kojima je najglasniji bio Noel Gallagher.

Amy Winehouse bila je zvezda još jedne kontroverze: pevačica je, naime, fizički napala jednog od posetilaca koncerta, ali je njena žrtva kasnije izjavila kako ne zamera pevačici na tom postupku, i smatra kako je u pitanju zamena identiteta - da je pevačica pomislila da je on taj koji ju je kapom pogodio u frizuru.

"Ne može svako da kaže da ga je udarila Amy Winehouse", preneo je NME izjavu mladog Londonca, koji je dodao kako bi voleo da osoba koja je zaista bacila predmet ima posla s njim.

Na festivalu su, između ostalih, nastupili još i Spiritualized, Lily Allen, Leonard Cohen, Goldfrapp, Joan Baez...

Glastonbury je zatvorila grupa The Verve.

"Svaka čast Jay-Z-ju na dobrom nastupu, ali ovo je noć za rokenrol", poručio je lider ponovo okupljenih britpopera Richard Ashcroft na završnom nastupu na glavnoj bini, tzv. Pyramid Stageu.

Poslednja numera izvedena na najvećoj bini Glastronburyja bila je nova pesma Vervea Love Is Noise, kojoj je prethodio stari hit Bittersweet Symphony, najavljen na sledeći način:

"Želim da se zahvalim Emily Eavis (ćerki šefa festivala Michaela Eavisa, prim. Popb.) što nas je pozvala na Glastonbury. Nadam se da sada njen tata shvata zašto nas je bukirala; mislim da je bio malo zabrinut da nećemo biti biti dobri kao Keane, ili tako nešto. Ali, ne, neka Bog blagoslovi Keane, baš me briga, mir i ljubav svim bendovima. To je borba, život je borba! Ponedeljak ujutru je možda borba za mnoge od vas, koji idete na posao koji prezirete, radite za gada koga prezirete, "a slave to money then we die" (osvrt na deo teksta Bittersweet Symphony, p. P.). Bog vas blagoslovio!"



Komentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 02.07.2008. 10.23.41
    realno.
  • Gravatar for simke_kosmos
    simke_kosmos (gost) | 02.07.2008. 10.51.48
    Da, vrlo realno i nekako grozomorno!:( Prepucani hip-hoperi (Kanye!) koji se svadjaju sa rokerima i medjusobno, razularena Amy, nazalost i Richard Ashcroft koji se utronjao od kvazi-benda Keane i pravda se publici! Nekako vrlo jadno i porazavajuce:(.... bilo mi muka dok sam citao!
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 02.07.2008. 11.04.00
    nekako baš... realno.
  • Gravatar for pa...
    pa... (gost) | 02.07.2008. 19.50.39
    ...estrada
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.