Popboks - Gitarijada spala na jedan dan [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 30.07.2008. 17:50 · 4

Gitarijada spala na jedan dan

Organizatori zaječarske Gitarijade odlučili su da ona ove godine traje samo jedan dan, jer je RTS odbio da učestvuje u njenoj realizaciji kao medijski pokrovitelj.

Time je neophodni novac prepolovljen, saopšteno je danas iz Doma omladine u Zaječaru.

Organizatori zaječarske Gitarijade odlučili su da ona ove godine traje samo jedan dan, jer je RTS odbio da učestvuje u njenoj realizaciji kao medijski pokrovitelj.

Time je neophodni novac prepolovljen, saopšteno je danas iz Doma omladine u Zaječaru.

U saopštenju te kuće navodi se da su organizatori početkom jula iz nezvaničnih izvora obavešteni da RTS nije zainteresovan za snimanje i emitovanje programa 42. Gitarijade.

"Tim povodom smo se obratili direktoru TV Beograd Nikoli Mirkovu, glavnoj i odgovornoj urednici Zabavnog programa Sandri Šuši i odgovornoj urednici Muzičke redakcije Mariji Kovač, ali nismo dobili nikakav odgovor", naveo je Perislav Ducić, direktor zaječarskog Doma omladine.

Organizatori Gitarijade su se obratili i Vladi Srbije, ali su ostali bez odgovara.

Pokušano je da neka druga TV stanica bude medijski pokrovitelj umesto javnog servisa – ali nijedna nije pristala.

Zato će Gitarijada 08 da traje samo jedan dan: 2. avgusta (umesto 31.7.-2.8.), predstaviće se svih 12 takmičarskih bendova.

Umesto najavljenih 11, u revijalnom delu nastupiće šest imena: Mentalna Higijena, Sintezis, Nightfall, Disciplin A Kitschme, Đorđe David and Gang i Laibach.

Reakcije medija i posetilaca na prošlogodišnju Gitarijadu možete pročitati OVDE, a naš komentar OVDE.

(foto: Aleksandar Zec)



Komentari

  • Gravatar for cerak kukuruzi
    cerak kukuruzi (gost) | 30.07.2008. 17.35.18
    ovo je pravi underground!!! prognan od rezima, finansijski pritiskan, medijski blokiran. dole tijanic broz, dole tiranija njanjavaca!
  • Gravatar for vasilevs
    vasilevs (gost) | 31.07.2008. 09.45.13
    cini mi se da bi organizatori gitarijade morali malo da se edukuju, upute u ono sto pokusavaju da rade, zatim razmisle (to posle edukacije), pa zovu bendove. Kad to budu radili u skladu sa 21. vekom (Djordje David ne pripada istom), lako ce naci medijske pokrovitelje. Nikog ne interesuje kako Djordje David peva. cini mi se...
  • Gravatar for djura
    djura (gost) | 31.07.2008. 10.51.42
    bolje djordje, nego aki
  • Gravatar for cerak kukuruzi
    cerak kukuruzi (gost) | 31.07.2008. 15.26.58
    "Rokenrol nije kvarni zubi, veliki stomaci, masna kosa, odvratan smrad ispod pazuha. Nigde u svetu nije tako." - djordjije david 2003. i posle gitarijada nije progresivna...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.