Popboks - Vizija Tupaca u Marinkovoj bari [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.10.2008. 13:20 · 7

Vizija Tupaca u Marinkovoj bari

Udruženje obožavalaca hip-hopa Rad i vizija pokrenulo je inicijativu da se u beogradskom naselju Marinkova bara podigne spomenik američkom reperu Tupacu Shakuru (1971-1996).

"Podizanjem spomenika Tupacu Shakuru želimo da promovišemo romsku populaciju koja pretežno nastanjuje Marinkovu baru", navode pokretači ove inicijative u saopštenju.

Udruženje obožavalaca hip-hopa Rad i vizija pokrenulo je inicijativu da se u beogradskom naselju Marinkova bara podigne spomenik američkom reperu Tupacu Shakuru (1971-1996).

"Podizanjem spomenika Tupacu Shakuru želimo da promovišemo romsku populaciju koja pretežno nastanjuje Marinkovu baru", navode pokretači ove inicijative u saopštenju.

"Većina omladine koja živi u ovom naselju usmerena je u svom muzičkom opredeljenju na rep muziku. Spomenik ovom umetniku ubijenom u obračunu kriminalnih grupacija crne populacije Amerike treba da utiče na njihovu svest i ukaže pažnju na nedostatke u njihovom odrastanju."

U saopštenju se dodaje da je u toku formiranje odbora na čelu sa jednim od osnivača Rada i vizije Igorom Andrićem, u kom će sedeti i nekoliko predstavnika samih Roma iz Marinkove bare, kao i likovna umetnica Jovana Desić i DJ Ape.

Iz Rada i vizije kažu da bi voleli da se u odboru nađu i muzičari Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), Mikri Maus (Prti Bee Gee), Ajs Nigrutin, Đus i Džej Ramadanovski.



Komentari

  • Gravatar for Arf
    Arf (gost) | 23.10.2008. 12.32.23
    To carevi. Poslije Rokija i Boba Marlija, Tupak dodje kao logican slijed dogadjaja. A tek sto ce doci do turistickog buma u Marinkovoj Bari...
  • Gravatar for ja
    ja (gost) | 23.10.2008. 14.18.23
    Ustvari treba da se udruzenje zove Red, Rad i Disciplina. Yo nigga!
  • Gravatar for tiramisu
    tiramisu (gost) | 23.10.2008. 14.41.55
    Ali...kako ovo da vam saopštim...2pac je živ. http://forum.b92.net/index.php?showtopic=19420
  • Gravatar for Zoxi
    Zoxi (gost) | 23.10.2008. 16.18.31
    Zanimljivo. A gde se tacno nalazi Marinkova Bara. Cuo sam za to mesto ali ne znam gde je?Pomoc?
  • Gravatar for Sinan Jovanovic
    Sinan Jovanovic (gost) | 24.10.2008. 00.17.36
    Par informnacija: usled toga sto sam jedan od organisatora skupa na kom smo odlucili da uvazimo kontigent predloga za postavljanje statue u nasem naselju zelim dase zahvalim svima ispred organizacije Roma iz Bare i nadamo se dacemo doprineti turizmu u nasem naselju. Planiramo rad od bakra a raspisacemo konkurs o cemu cete biti obavesteni. S postovanjem Sinan Jovanovic sekretar kluba Betonska Ruza
  • Gravatar for U-La-La-La
    U-La-La-La (gost) | 24.10.2008. 10.14.47
    Marinkova Bara se nalazi na Dušanovcu. Poklapa se sa Indijom na karti sveta/Beograda, koja je bila lajtmotiv ovogodišnje Belef-ove medijske kampanje. Prilično živopisan kraj. Opevali su je mnogi ovdašnji reperi: sr.wikipedia.org/sr-el/Прти_Бее_Гее , http://www.b92.net/kultura/pop/d_kutak.php?nav_id=277012 ... Takođe, treba reći da se tamo nalazi i famozna "žuta kuća", u kojoj je grupa kreativnih ljudi već dve godine zaredom organizovala koncerte i izložbe - "kulturne večeri", i u kojoj vežbaju sastavi kao što su Institut - http://www.myspace.com/institutmusic , i Teshki Zulum - http://www.last.fm/music/Teshki+Zulum+Orchestra
  • Gravatar for Milan
    Milan (gost) | 24.10.2008. 13.57.36
    Gospodine Sinane, da li planirane turisticke ture ukljucuju posetu Plavom mostu i redakciji Gradske cistoce u vasem elitnom naselju i njegovom neposrednom okruzenju? Cini se da bi to upotpunilo geto-brate-kurve-tezak zivot koncept. S postovanjem, Milan.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.