Popboks - Prvi trailer Beogradskog fantoma [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 01.01.2009. 20:44 · 7

Prvi trailer Beogradskog fantoma

Na YouTube je juče okačen prvi zvanični trailer filma Beogradski fantom Jovana Todorovića, sniman po priči o čuvenom Beogradskom fantomu Vladi Vasiljeviću.

Vasiljević je po legendi od Gorana Bregovića ukrao belog porše-targu 911-f, a zatim 10-ak večeri 1979. izluđivao miliciju vratolomnim vožnjama na Slaviji, uveseljavajući građane koji su masovno dolazili to da gledaju.

Na YouTube je juče okačen prvi zvanični trailer filma Beogradski fantom Jovana Todorovića, sniman po priči o čuvenom Beogradskom fantomu Vladi Vasiljeviću.

Vasiljević je po legendi od Gorana Bregovića ukrao belog porše-targu 911-f, a zatim 10-ak večeri 1979. izluđivao miliciju vratolomnim vožnjama na Slaviji, uveseljavajući građane koji su masovno dolazili to da gledaju.

Fantomove vožnje iz 1979, uključujući njegovo hvatanje postale su urbani mit, koji se prvi put pojavio na filmu u prologu Davitelja protiv davitelja.

Prilikom snimanja Fantoma korišćen je autentični beli porše, a muzičku pratnju, pored originalne muzike Nemanje Mosurovića, činiće neobjavljeni snimci jazz orkestra Radio Beograda.

"Proveo sam dosta vremena u arhivi Radio Beograda i pronašao gomilu neupotrebljene jazz-funk-rock-fusion muzike. Biće to jedan raritetan i autentičan soundtrack", rekao je ranije Todorović agenciji Beta.

Upitan zašto se opredelio da snimi film o Beogradskom fantomu, Todorović je tada odgovorio: "Mene stalno privlače likovi koji pokušavaju da žive u svom svetu. Fasciniran sam likovima koji svoj svet žele da nametnu, ili da ga vode u realnosti; likovima koji se na kreativan način bore za slobodu."

Inače, on je 2001. snimio kultni dokumentarac Gandor o Bošku Drljiću, čoveku koji je proveo život jureći džinovsku zmiju Nirdalu po planini Rudnik.

Takođe je snimio kratki kung-fu mjuzikl Hu - Čovek kao armija (2002) o kineskom imigrantu u Srbiji koji koristi borilačke veštine da bi odbranio porodicu.



Komentari

  • Gravatar for blek
    blek (gost) | 01.01.2009. 22.48.26
    nadam se da cemo u filmu cuti i zvuk porseovog motora...
  • Gravatar for kuka i motika
    kuka i motika (gost) | 01.01.2009. 23.25.55
    Jel to sigurno bio Bregin porse? Koliko ja znam to je bio porse velikana jugoslovenskog tenisa Nikole Pilica?
  • Gravatar for Savremenik
    Savremenik (gost) | 02.01.2009. 01.21.18
    Konacno da se neko setio da uradi film o tom dogadjaju. Prava beogradska prica!
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 02.01.2009. 16.53.00
    Tooooo! Gledao sam Gandora i odlican je! Sta ce mi bogastvo i svetska sila sva Kada mora umreti lepa Nirdala Carice Nirdalo gmizi sada ti Jer te mocni Orion zeli ubiti.
  • Gravatar for bojan
    bojan (gost) | 04.01.2009. 14.26.58
    deluje zanimljivo ali koliko mogu da čujem glasove, gluma će biti očajna... kao i u većini novih domaćih filmova.
  • Gravatar for vaske
    vaske (gost) | 07.03.2009. 01.47.24
    Ne verujem da ce se ikada saznati prava istina o mom drugu Vladi. Vec ima puno izmisljotina te da je radio na groblju te da je ukrao Goranu Bregovicu auto. Ja znam da je ukrao crni porse sa engleskim tablicam i da je ukrao beli porse sa nemackim tablicama. Oba porsea su bili targa 911S. I nije istina da je Ladu vozio nekoliko dana pre nego sto se navodno slupao. Vlada nikad ne bi ukrao Ladu nego je krao skupe i brze automobile od bogatih. Vlada nikad ne bi ukrao auto nekom ko je siromasan ili prosecan. Sramota je posle skoro tri decenije i dalje lagati. Dan pred Vladinu pogibiju bio sam sa njim jer je bio bolestan i nikakve LADE nije bilo. Njegova sestra mi je ispricala, u to vreme, da ga je neko probudio oko ponoci i da je taj dosao Ladom po njega. Nikad nisam saznao ko je bio taj sto je dosao po njega. Pricalo se da su dvojica bila u Ladi kad su se slupali i da je suvozac poginuo na mestu a Vlada je kasnije "podlegao" u bolnici. Ja imam 60 godina i spreman sam da svedocim ako treba. Vlada je bio moj najbolji drug nesto malo mladji od mene i ti klinci koji su pravili film me nikad nisu kontaktirali.
  • Gravatar for Gale
    Gale (gost) | 10.04.2009. 00.09.05
    Ne znam zasto svi hvale film, polomili automobile i nista nisu ispricali. Kad odgledam ko je sve ucestvovao u filmu bilo u glumackom delu bilo u ekipi itd pa to je sve SPO. Jos samo fali da se ispostavi je Vuk Draskovic vozio belog Porsea da srusi i Tita a i nadolazeceg Slobodana Milosevica. Pa ko ovde ko ga zeza. Filmski radnici zezaju narod. Uzeli lovu a prodali maglu. Bila najava da ce biti novih detalja a ne videsmo tog Vladu Vasiljevica uopste kako on izgleda. Pa mozda i nije postojao
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.