Popboks - The Madness: Don't watch that, watch this! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 13.07.2009. 18:22 · 3

The Madness: Don't watch that, watch this!

Najluđi koncert Exita!

Madnessi? Ti su živi i zdravi, fala na pitanju, ponekad navrate i u Srbiju, da nas na početku svirke okade vinom, pivom ili čime su već sinoć zalevali prve redove. Moj prijatelj s engleskom adresom koji ih gleda peti-šesti put koncertom nije bio oduševljen: tvrdi da su novije pesme odsvirane ispolirano i suviše perfektno, čime je publika ostala uskraćena za nekoliko deliričnih uzleta.

Najluđi koncert Exita!

Madnessi? Ti su živi i zdravi, fala na pitanju, ponekad navrate i u Srbiju, da nas na početku svirke okade vinom, pivom ili čime su već sinoć zalevali prve redove. Moj prijatelj s engleskom adresom koji ih gleda peti-šesti put koncertom nije bio oduševljen: tvrdi da su novije pesme odsvirane ispolirano i suviše perfektno, čime je publika ostala uskraćena za nekoliko deliričnih uzleta. Njemu su čak i najave i zahvale delovale kao dobro uvežbana lekcija u večernjoj školi.

Od trenutka kad je Suggs McPherson sa bine zaurlao "Hey You!", nisam primetio nikog u našoj okolini da deli njegova gunđanja.

Glasnici poziva za neobuzdanu zabavu i dalje se drže čvrstog partijskog zadatka: ska uticaje kaleme na tradiciju engleskog mjuzikhola, kao izvorno ostrvskog oblika zabave za radnike, seljake i poštenu inteligenciju.

Pravi vrhunci koncerta bile su stare stvari Madnessa za koje čak ni moj prijatelj nije mogao da kaže da se nisu otele kontroli: My Girl, Baggy Trousers, Our House... U živom izvođenju duvači više nego na albumima iskazuju naklonost soulu, mada pesme i dalje ostaju pod okriljem engleskog popa 60-ih (Prince Buster, The Kinks...), one slavne spontane vrcavosti koja ne ostavlja na miru ni kraljicu ni prodavce kobasica na Trvrđavi.

Sva publika nije bila baš mlada, ali jeste oduševljena. Kako se učešće starijih pesama povećavalo ovacije su rasle, ali posle 70 minuta koncertu je došao kraj.

G. Tarlać

Foto: S. Milojković



Komentari

  • Gravatar for Ludilo...
    Ludilo... (gost) | 13.07.2009. 17.26.44
    ...Tuzla
  • Gravatar for :D
    :D (gost) | 13.07.2009. 19.02.13
    sinoc sam ih prvi put slusao i bili su super. odlican koncert :D
  • Gravatar for anti
    anti (gost) | 14.07.2009. 07.15.59
    Odlicni, jedina zamerka je sto su odavno prestali da koriste lazni kokni dok pevaju. Mozda to u UK vise nije fazon al ovde bi bas bio ;)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.