Popboks - Vampiri sinoć svirali u Sava centru (video) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 16.03.2012. 10:37 · 2

Vampiri sinoć svirali u Sava centru (video)

Povratnički koncert grupe Vampiri u kojoj su, iz originalne postave, samo pevač Era i klavijaturista Tomke, okupio je u Sava centru oko 2.000 njihovih fanova raznih generacija – od desetogodišnjaka do savremenika muzike šezdesetih koju je ovaj bend revitalizovao.

Koncert je, međutim, usled hermetičnosti Aleksandra Erakovića i slabe promotivne kampanje organizatora, skromno medijski najavljen, uz to Vampiri su sada, praktično, Bestbeat odnosno Breeze sa malo fila i to su glavni razlozi što je mnogo stolica ostalo prazno a balkon nije ni pušten u prodaju. 

Povratnički koncert grupe Vampiri u kojoj su, iz originalne postave, samo pevač Era i klavijaturista Tomke, okupio je u Sava centru oko 2.000 njihovih fanova raznih generacija – od desetogodišnjaka do savremenika muzike šezdesetih koju je ovaj bend revitalizovao.

Deceniju i po nakon poslednjeg albuma i nastupa frizure više nisu kao nekada ali su tu nezaobilazne naočare za sunce – ne samo na bini već i kod nekih u publici. Koncert je, međutim, usled hermetičnosti Aleksandra Erakovića i slabe promotivne kampanje organizatora, skromno medijski najavljen, uz to Vampiri su sada, praktično, Bestbeat odnosno Breeze sa malo fila i to su glavni razlozi što je mnogo stolica ostalo prazno a balkon nije ni pušten u prodaju. 

Onima koji su došli sve to nije smetalo da, posle nastupa stilski srodne predgrupe Nick Drag, od uvodne Hajde, hajde ustanu i naredna dva sata provedu igrajući i pevajući – što uz Vampire, što uz njihove goste. Bend je iz zaboravljenih vratio čoveka sa kojim je svojevremeno dosta sarađivao, Tonija Montana, Saša Lošić je Eri i ekipi uzvratio gostovanje za "Arenu 2010", pojavili su se i Uroš „Anđeo“ Đurić i Srđan „Đavo“ Todorović. Izlazak na binu dela prve postave (Deksi, Lude, Krimi) doneo je, bar na momente, jaču konekciju sa periodom kada su se Vampiri proslavili ali je primetan bio izostanak sadašnjeg frontmena Dibidusa Dejana Pejovića Peje. 

Družili su se Vampiri i sa ekipom iz benda U škripcu - prisećanje na pokojnog Delču (Koliko imaš godina) uz njegovu sliku na video bimu najemotivniji je deo koncerta koji je, posle dva sata i dva bisa, završen uz Rama-lama-ding-dong i sve učesnike na sceni. 

Vampiri su bili poslednji bend koji je osvojio celu bivšu Jugoslaviju, neposredno pred njen raspad. Veliki broj zaljubljenika godinama se nadao njihovom povratku, međutim, umesto trijumfalnog „comeback“'-a u punoj sali, dogodio se „samo“ koncert koji je uspešno podsetio na seriju hitova, pre svega sa prva tri „doo-wop“ albuma. 

 Milan Ćunković



Komentari

  • Gravatar for frantic bobbie
    frantic bobbie (gost) | 16.03.2012. 18.52.36
    ovo je sjajno, dodjite u banjaluku da svirate
  • Gravatar for Adil Maksumic
    Adil Maksumic (gost) | 16.03.2012. 20.28.50
    dodjite i u Laktashe!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.