Popboks - Brzi bendovi Srbije uživo u nedelju [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 24.04.2012. 15:44 · 6

Brzi bendovi Srbije uživo u nedelju

Dvadesetogodišnji jubilej kultne manifestacije Brzi bendovi Srbije biće obeležen kako i to dolikuje – koncertom u nedelju 29. aprila.

Na današnjoj konferenciji za štampu, upriličenoj u Ustanovi Kulture Parobrod, osnivač i direktor Muzičke televizije Srbije Bane Antović rekao je da osim obeležavanja godišnjice Brzih bendova Srbije kao specifičnog pop-kulturnog fenomena koji je iz korena promenio tadašnju rok scenu Srbije, razlog za održavanje ove manifestacije je i obeležavanje punoletstva MTS, televizijske stanice nastale iz želje da se tadašnja rok scena podrži i u TV formi.

Dvadesetogodišnji jubilej kultne manifestacije Brzi bendovi Srbije biće obeležen kako i to dolikuje – koncertom u nedelju 29. aprila.  
Olimp amfiteatar, smešten u ulici Vjekoslava Kovača 11 na Zvezdari, poprište je koncerta sa početkom od 17 časova na kome će nastupiti Crni Lilihip, Presing, Generacija bez budućnosti, DLM i Dža ili bu. Osim njih najavljeni su i gosti 16x8x23x, Sopot i Pips, Chips & Videoclips. Cena karte je 500 dinara
Na današnjoj konferenciji za štampu, upriličenoj u Ustanovi Kulture Parobrod, osnivač i direktor Muzičke televizije Srbije Bane Antović rekao je da osim obeležavanja godišnjice Brzih bendova Srbije kao specifičnog pop-kulturnog fenomena koji je iz korena promenio tadašnju rok scenu Srbije, razlog za održavanje ove manifestacije je i obeležavanje punoletstva MTS, televizijske stanice nastale iz želje da se tadašnja rok scena podrži i u TV formi. 
Govoreći o predstojećem koncertu, Antović je ocenio da je Olimp amfiteatar kao lokacija sa posebnom akustikom jedan od najlepših prostora za sviranje na otvorenom u Beogradu, izrazivši nadu da će ovo mesto postati poprište neke nove scene na kome će biti održavani koncerti na regularnoj bazi, napomenuvši da su u planu i nastupi po regionu, kao i još jedan festival, koji se planira za kraj godine.
Zlatko Crnogorac iz UK „Parobrod“ izrazio je zadovoljstvo što je institucija koju predstavlja uzela učešće u organizaciji ovog festivala: „Kupovna moć građana je nikad manja, a koncertna ponuda nikad veća, ali mi smo želeli da jednim ovakvim podsećanjem damo omaž Brzim bendovima Srbije kao važnom delu naše skorije prošlosti.“
Konferenciji za štampu prisustvovali su i Zoran Radović iz grupe Presing i Vuk Popadić, frontmen 16x8x23x. Radović je obećao dobar rok koncert, izrazivši radost zbog ukazane prilike da se susretne sa nekim starim prijateljima, dok se Popadić raduje činjenici da će kao veliki poštovalac grupe Presing prvi put svirati zajedno sa njima.
„I mi ove godine slavimo 20 godina postojanja, ali pošto nismo svirali 12 godina, nemamo šta da obeležavamo. Nedavno smo se opet okupili i nadam se da će na ovom koncertu biti bar 1200 ljudi“ rekao je kroz smeh Popadić i dodao: „Nikad nismo bili među Brzim bendovima Srbije, ali mogu da kažem da smo među svim tim grupama bili najbrži.“     
Marko Nikolić

 



Komentari

  • Gravatar for guru Ghagi
    guru Ghagi (gost) | 24.04.2012. 22.46.13
    URGH! je bio najbrži bend na toj manifestaciji pre dvadeset godina, dakle brži i od grupe pomenute pri kraju teksta...
  • Gravatar for rudi đulijani
    rudi đulijani (gost) | 25.04.2012. 00.20.15
    urgh je pobedio na brŽim bendovima srbije 1994 u skc-u.
  • Gravatar for Superbrzo
    Superbrzo (gost) | 25.04.2012. 02.02.51
    URGH! je bio prilično brz bend, mada su svirali i unplugged koliko se sećam. U svakom slučaju bili su raznovrsni. Gledao sam 16x8x23x baš na ovom koncertu sa kojeg je klip i moram da priznam da kad sviraju brzo sviraju baš brzo. Nije važno ko je najbrži bitno je da će biti dobra svirka na otvorenom.
  • Gravatar for Nikola
    Nikola (gost) | 25.04.2012. 05.36.08
    A jel sviraju Direktori,na sajtu Parobroda se spominju i oni...?
  • Gravatar for Bale
    Bale (gost) | 25.04.2012. 07.06.55
    URGH DIREKTORI a ne ova boranija
  • Gravatar for Tzure Tee Bale
    Tzure Tee Bale (gost) | 25.04.2012. 16.17.39
    Bale Bate, CRNI LILIHIP, 16x8x23x, DZA ILI BU, GENERACIJA BEZ BUDUCNOSTI, PRESING, DECA LOSIH MUZICARA, PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS i SOPOT su sve imena iz prve lige i za veliki su respect. Ne kazem da dva pomenuta nisu i ne kazem da koncert ne bi bio bolji da su i oni na njemu, ali ja bih licno voleo da cujem i PLEJBOJ i KAZNU ZA USI koji su takodje bili najavljivani. Pozdrav i povrce, a poglavito boraniju ostavi kod kuce u svom kompjuteru ili cd plejeru, a ja odo na cert.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.