Popboks - Prvi album grupe Time u Jugotonu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.05.2012. 23:04 · 2

Prvi album grupe Time u Jugotonu

Čuveni prvi, istoimeni album grupe Time sa numerama Istina mašinaHegedupa upaPjesma No. 3Kralj alkohol i Za koji život treba da se rodim reizdat je na disku (Croatia records) četiri decenije posle originalnog objavljivanja 1972. i od danas se u Srbiji može nabaviti u Jugotonovim prodavnicama po ceni od 450 dinara. 

Čuveni prvi, istoimeni album grupe Time sa numerama Istina mašina, Hegedupa upa, Pjesma No. 3, Kralj alkohol i Za koji život treba da se rodim reizdat je na disku (Croatia records) četiri decenije posle originalnog objavljivanja 1972. i od danas se u Srbiji može nabaviti u Jugotonovim prodavnicama po ceni od 450 dinara. 
Time je '71. okupio  producent Vladimir Mihaljek Miha a jedan od najcenjenijih albuma ex-yu scene snimili su tada već iskusni muzičari: pevač Dado Topić koji je i osmislio omot, gitarista Vedran Božić, orguljaš Tihomir Pop Asanović, klavijaturista i flautista Brane Živković, bubnjar Ratko Divjak i basista Mario Mavrin. 
Dado Topić i Time su u subotu 5. maja u Rijeci dobili nagradu Porin za životno delo. 



Komentari

  • Gravatar for luka
    luka (gost) | 11.05.2012. 18.48.52
    jedan od najboljih albuma u istoriji ex yu rocka, muzički temelj grupa poput EKV-a, Partibrejkers-a..antologijski album. Svaki ljubitelj istinskog rok zvuka treba bar jednom u životu da presluša ovo remek delo.
  • Gravatar for Miroslav Cupara
    Miroslav Cupara (gost) | 19.05.2012. 19.42.56
    Jeste, prvi album je sjajan..al kasnije se Time izbugio, zasto .pa to samo oni znaju. Drugo kao profesionalac mogu da kazem da se Dado vecito gubio u kilometarskim tekstovima sto je prosto bila kocnica kako za melodijsku liniju tako i za homogenu fakturu pesme. Volim Time i Dadu, ali za zivotno delo se daje nagrada ako umetnik uradi nesto epohalno i novo, al to u ovom slucaju ne stoji. al kakvo je danas vreme Dado je genije za ove klince sto pokusavaju da se bave muzikom, ali od tog posla za sada nema nista. Kad vise ne bude ovih`starih`..nista..sve iz pocetka.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.