Popboks - Milan Glavaški: Anđeli su tužna zagonetka (download singla) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 03.07.2012. 12:00 · 3

Milan Glavaški: Anđeli su tužna zagonetka (download singla)

Kao u besmrtnom vesternu, tačno je podne i pilot singl Anđeli, duet sa Ivanom Smolović sa predstojećeg trećeg, po sastavu nazvanog izdanja grupe Rebel Star spreman je za “dvoboj” sa slušaocima, uz mogućnost besplatnog preuzimanja na našem sajtu. Spiritus movens ove multinacionalne družine Milan Mića Glavaški na početku razgovora za Popboks sumira najsvežije utiske o pilot singlu...

Kao u besmrtnom vesternu, tačno je podne i pilot singl Anđeli, duet sa Ivanom Smolović sa predstojećeg trećeg, po sastavu nazvanog izdanja grupe Rebel Star spreman je za “dvoboj” sa slušaocima, uz mogućnost besplatnog preuzimanja na našem sajtu. Spiritus movens ove multinacionalne družine Milan Mića Glavaški na početku razgovora za Popboks sumira najsvežije utiske o pilot singlu: “Ideja za singl Anđeli je došla od Ivane koja je predložila da naš sledeći duet bude na srpskom (prvi duet smo imali na albumu So). Vokale smo snimili kod Željka Markuša u Beogradu. Sa Ivanom je lepo raditi. Pored tog predivnog glasa, ona je potpuno uverljiva u svojoj ulozi u pesmi. Anđeli su tužna zagonetka i neka je svako otkrije i doživi na svoj način.”

Glavaški u gotovo istom dahu daje i “raport sa terena” vezan za predstojeći album: “Novi album završavamo, predstoji miks u avgustu i konačno izdanje za Dancing Bear u septembru. Album će imati deset pesama i zvaće se Rebel Star. Ovu ploču je bilo najlepše snimati od svih mojih albuma do sada, najviše jer su pesme nastajale brzo a ograničenja ovog našeg studija sa istočnoevropskih otpada su se pretvorila u prednosti i inovaciju.”

Na pitanje kako je došlo do saradnje sa hrvatskom etiketom Dancing Bear, Milan Glavaški odgovara: “Mi smo jedno vreme svirali kao duo (bubnjar Atila i ja) i nastupili nekoliko puta u Zagrebu u periodu kada smo tražili izdavača za naš novi album. Dancing Bear se našao tu, dobili su demo snimke i odluka je brzo pala. Nama se dopada što su ozbiljni i puno toga rade za bend. Nisam više u stanju da puno sviram, snimam, pišem, produciram i još da budem dobar samoizdavač. Dancing Bear sada imaju sva tri Rebel Star albuma tako da očekujemo bolju promociju starih materijala. Bend je sada internacionalni četverac, nedavno su nam se pridružila dva engleska muzičara na klavijaturama, gitarama i basu. Uživamo u koncertima u novoj postavi i plan je da putujemo više po regionu i da uživamo zajedno.”

Ovaj razgovor nije mogao da prođe bez raspitivanja o trenutnom statusu sagovornika unutar matičnog sastava Eva Braun: “Radio sam i radim sa Evom Braun, međutim ređe stižem na koncerte sa mojim drugarima iz Bečeja. Žao mi je što sam pre svega propustio odlazak u Makedoniju, ali nadoknadićemo... Dogovaramo nastup u Zagrebu i jedan zajednički Eva Braun i Rebel Star koncert u Beogradu na kojem ćemo svirati ponešto i od Popcyclea, pod uslovom da izdržim na bini sa sva tri benda.”

Marko Nikolić
 



Komentari

  • Gravatar for giuseppe
    giuseppe (gost) | 03.07.2012. 18.48.19
    Genijalac. Jedva čekam Popcycle uživo.
  • Gravatar for RZ.
    RZ. (gost) | 04.07.2012. 14.25.36
    Koliko kredita imaju ove Eve Braun? Sta je sada ovo, Bob Dylan?
  • Gravatar for Arsa
    Arsa (gost) | 05.07.2012. 16.23.32
    Super je pesmica
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.