Popboks - Birmingem daje aerodromu ime Ozzy Osbourne? [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 31.12.2012. 11:21

Birmingem daje aerodromu ime Ozzy Osbourne?

Aerodrom u Birmingemu mogao bi uskoro da bobije ime po osnivaču grupe Black Sabbath Ozzy Osbourneu. Čelnici rodnog mesta heavy metal veterana uskoro će razmatrati predlog o promeni imena međunarodnog aerodroma.

Aerodrom u Birmingemu mogao bi uskoro da dobije ime po osnivaču grupe Black Sabbath Ozzy Osbourneu. Ideju za promenu imena aerodroma u rodnom mestu Ozzy Osbournea, koji se za sada zove po nazivu grada (Aerodrom Birmingem), dao je Jim Simpson, veteran britanske muzičke industrije koji je svojevremno otkrio Black Sabbath. Simpson smatra da bi naziv Međunarodni aerodrom Ozzy Osbourne dao jasan signal svetu da je "Birmingem ponosan na svoje uspešne građane".

SImpsonov predlog već je i naišao na odobravanje pojedinih zvaničnika gradske vlasti. "To je interesantna ideja, a mi smo otvorenog uma. U svakom slučaju treba u vezi sa tim dobro razmisliti i posavetovati se jer je u pitanju značajan deo infrastrukture Birmingema", izjavio je gradski odbornik Philip Parkin. U slučaju da Birmingem pristane na ovaj predlog, Ozzy Osbourne ne bi bio prvi muzičar po kojem je nazvan muzičar. Liverpul je 2002. godine promenio ime svog aerodroma u John Lennon. Svoje aerodrome imaju i Louis Armstrong (Nju Orleans) i Wolfgang Amadeus Mozart (Salcburg).

Grupa Black Sabatth nedavno je u Britaniji proglašena najvažnijim hard rock bendom svih vremena. Bend trenutno radi i na pravljenju novog albuma, prvom od izdanja Forbidden iz 1995. godine.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.