Popboks - Morrissey: Zamalo da glasam za UKIP Nigela Faragea [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.01.2013. 14:59 · 1

Morrissey: Zamalo da glasam za UKIP Nigela Faragea

Nekadašnji frontmen grupe The Smiths je u intervjuu za magazin Loaded otkrio svoje političke simpatije na domaćem terenu rekavši da se nosio mišlju da glasa za Partiju za nezavisnost Ujedninjenog kraljevstva (UKIP) na čijem je čelu izraziti evroskeptik Nigel Farage. "Zamalo da glasam za UKIP, Farage mi se sviđa u velikoj meri. Njegovi stavovi su prilično logični, posebno oni o Evropi", poverio se Morrissey.

Nekadašnji frontmen grupe The Smiths je u intervjuu za magazin Loaded otkrio svoje političke simpatije na domaćem terenu, rekavši da se nosio mišlju da glasa za Partiju za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva (UKIP) na čijem je čelu izraziti evroskeptik Nigel Farage. "Zamalo da glasam za UKIP, Farage mi se sviđa u velikoj meri. Njegovi stavovi su prilično logični, posebno oni o Evropi", poverio se Morrissey.

Izrečene simpatije nisu bez rezervi, pošto je Morrisey o liku i delu ovog političara dodao i sledeće: "Obično ludilo je to što je Farage pozdravio održavanje raskošne ceremonije kraljevske svadbe u doba kada je radničkoj klasi rečeno da stegne kaiš, umukne i uhvati maglu".

Kako piše The Telegraph, teško da možete naći ikakve sličnosti između pristalica pevača i političara. Ipak, obojici je jedna stvar zajednička - nemaju dlake na jeziku u javnim obraćanjima. Morrisey je, između ostalog, Kineze nazvao "ljudskom podvrstom" zbog njihovog nehumanog odnosa prema životinjama, dok je Farage predsedniku Evropskog saveta Hermanu van Rompuyu rekao "da ima harizmu mokrog dronjka i izgled nižerazrednog bankarskog činovnika".



Komentari

  • Gravatar for pussy
    pussy (gost) | 12.01.2013. 19.40.14
    Genije!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.