Popboks - Boris Mladenović: Vratićemo se na same početke karijere na koncertu (Video - Zabluda) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 15.04.2013. 13:28 · 7

Boris Mladenović: Vratićemo se na same početke karijere na koncertu (Video - Zabluda)

Grupa Jarboli objavila je spot za numeru "Zabluda" koja je korišćena u dokumentarnom filmu "Lice revolucije".

Vlada Živanović

"Zabluda je pesma koja će se u budućnosti naći na nekom našem albumu. Međutim, za sada ne razmišljamo o albumu kao o celini nego o pesmama koje želimo da nakupimo, a snimaćemo ih jednu po jednu, pa ćemo ih kada se nakupe staviti na ploču. Ideja za spot potekla od Nikole Zavišića, proslavljenog mladog pozorišnog reditelja, koji se bavi vizuelnim aspektima pozorišta kroz senke, grafoskop projekcije i takve stvari... On je odradio gomile metoda koji dovode do ovako šarenih i psihodeličnim rezultata koje imamo u spotu, a mi smo odlučili da u tom maniru napravimo video sa tekstom Zablude. Smislili smo sami još nekoliko metoda i ispalo je to što vidite, jedan kreativni jam session.", rekao je za Popboks Boris Mladenović.

Jarboli su proteklog vikenda u okviru Neophodne turneje nastupili u Nišu i Kragujevcu, a u petak ih očekuje koncert u Beogradu.

"Svirke u Kragujevcu i Nišu prošle su nešto slabije što se tiče posete u odnosu na onu u Gornjem Milanovcu koji se pokazao kao vrlo spektakularno rock mesto. Same svirke su bile fantastične jer je publika jako dobro reagovala na sve pesme, sve u svemu jedna uspešna Neophodna turneja. Što se Beograda tiče, pitanje je da li ćemo svirati Zabludu jer aranžman je, kao što ste videli, do te mere zakomplikovan da nisam siguran da li ćemo moći da uspemo da rekonstruišemo u nekoj drugoj formi za koncert, ali o tom potom... Ono što je novo i zanimljivo su ustvari naše najstarije pesme. Vratićemo se na same početke karijere i na pesme koje ljudi koji nas prate od negde polovine našeg rada ni ne znaju da postoje.

Pogledajte ispod kako izgleda video za numeru Zabluda.



Komentari

  • Gravatar for Neko
    Neko (gost) | 15.04.2013. 14.03.08
    Jos samo da pocnem da pevam "la-la-la" posto je ovo obrada pesme "Boxer" grupe Simon & Garfunkel... ali dobra obrada :-)
    • Gravatar for Jiggy Bau
      Jiggy Bau (gost) | 15.04.2013. 17.41.35
      Gde si ti cuo Boxer u ovoj stvari, da mi je znati? Sto je najgore vise lici na "Ne lomi me", od Hari Mata Hari (jes' da ova citira Boxer, ali samo u refrenu).
  • Gravatar for CUTE
    CUTE (gost) | 15.04.2013. 15.26.10
    Slatko, ali počinje da me brine činjenica da mi se više dopada kako zvuči priča oko spota nego što mi sam spot izgleda dobro. To je kao novi holivudski filmovi - prepričaš nekom o čemu se radi i to zvuči zanimljivo, a onda pogledaš film i to ne bude baš tako. Na stranu spot, dobra je obrada. I na kraju, možda i najvažnije o Jarbolima se konačno priča i to mnogo.
  • Gravatar for
    YokoOvoOno | 15.04.2013. 20.09.29
    "Ideja za spot potekla od Nikole Zavišića, proslavljenog mladog pozorišnog reditelja"... kad smo već kod krštenice, mislim da će Zavišić za par godina da napuni četrdeset. Možda je mlad duhom, ali po godinama je bliže srednjem dobu.
  • Gravatar for Neko
    Neko (gost) | 15.04.2013. 22.00.34
    Evo autor komentara ispod u kontekstu obrade verovatno misli na Hari Mata Harija, a ne na Boxera, posto to samo ja cujem... :-)
  • Gravatar for
    Dejvid_prvi | 16.04.2013. 09.20.13
    šteta je samo što nemaju više tog egzibicionizma kao pre, pa da posećuju sve gradove koje su i nekada....znamo da nemaju svi optimalne uslove, kakve bi muzičari želeli, ali bez sviranja svuda po zemlji nema ni iskustva ni utiska (ili dojma) o novim pesmama, prihvatljivosti i interakciji sa različitim slojevima ljudi. To se gospodo Jarboli ostvaruje u malim, zadimljenim i mračnim klubovima...a mislim da se sećate tih i takvih.... Lira vega je jednom tako svirala, i čak je Zoja insistirala da se pogase svetla....a onda je bio show!!! Kapiram ja da Jarbole treba i isplatiti, al jbg, onda nek idu sa jelen top tenom na turneje, jerbo ovako više ne ide....trla baba lan, da joj prođe dan! Pogledajte malo kako Dža ili bu radi turneju.....to se može nazvati turneja, a ovo vaše je kao kad Radojica ode u obilazak onih manastira...
    • Gravatar for Mile
      Mile (gost) | 30.04.2013. 10.47.40
      Evo, bili su u petak u Subotici, u maleckom, mračnom i zagušljivom klubu. Svirka odlična, ali publike mizeran broj. Ne znam da li su zaradili za to pivo koje su popili. Još uvek je to teška alternativa i underground. Kada dođe haris džinović, ceo grad pohisteriše.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.