Popboks - Aktuelna turneja Neila Younga možda bude i poslednja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.04.2013. 11:07 · 2

Aktuelna turneja Neila Younga možda bude i poslednja

Frank Poncho Sampedro, gitarista benda Crazy Horse koji svira sa Neil Youngom, izjavio je da bi aktuelna turneja mogla da bude i poslednja u karijeri poznatog kantautora.

Neil Young (68) je u januaru započeo svetsku turneju na kojoj promoviše album Psychedelic, koji je objavio u oktobru prošle godine. Frank Poncho Sampedro je u pratećem bendu Neil Younga još od 1975. godine.

"Osećaj mi kaže da je ovo zaista poslednja turneja. Obožavam da sviram i mislim da sada zvučimo bolje nego ikada, ali realno je da bi svakoga trenutka moglo da se dogodi nešto sa nekim od nas", rekao je Sampedro aludirajući na pozne godine Neil Younga i njegovog benda.

Neil Young je u autobiografiji koju je objavio prošle godine konstatovao da ga je "sjebalo to što ga je Kurt Cobain pomenuo u oproštajnoj poruci". On se bendom trenutno svira po Severnoj Americi, a u Evropu će se premestiti u junu. Najbliža mesta u kojima fanovi iz Srbije i regiona mogu da ga čuju su Berlin (2. jun), Amsterdam (5. jun) ili Pariz (6. jun).

 



Komentari

  • Gravatar for Cvele
    Cvele (gost) | 19.04.2013. 13.15.34
    Bilo sta da odluci Neil Young je vecan!
  • Gravatar for Petronije
    Petronije (gost) | 20.04.2013. 18.23.37
    Jedan od zaista izuzetnih autora, prepoznatljivog stila i bogate diskografije. Vrlo postujem Nila, ali iako volim rok, njegov stil sviranja i pevanja mi je nekako... jedan od najdosadnijih u ovom pravcu. No, svaka cast za sav doprinos r'n'r-u.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.