Popboks - Preslušajte Bistro na rubu šume [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 03.05.2013. 09:19 · 5

Preslušajte Bistro na rubu šume

Deset kantautora/ki i bendova iz regiona našlo se na kompilaciji 'Bistro na rubu šume' koju možete besplatno preuzeti ispod ove vesti.

Na prvoj u nizu od najmanje četiri kompilacije nalaze se: Nina Romić, Felon, Mika Male, Stray Dogg, Svemir, Radost!, Wooden Ambulance, Miki Solus, Zvonimir Varga i Seine.

"Nije lako bilo složiti ovih nekoliko uvodnih redaka. I to najviše u smislu odgovora na sljedeće pitanje: „Što je to zajedničko što povezuje kantautore i bendove koje se nalaze na ovoj kompilaciji?“ Neki od nas već imaju iza sebe po nekoliko izdanih albuma, bilo od strane izdavača bilo samostalno. Neki su tek umočili nožne prste i počinju uranjati u svijet muzike neobuzdana duha i širom otvorenih očiju. Većina nas ima poveznice s onim što se voli nazvati akustična glazba, ali nije isključeno da vam i koja električna gitara uskoči u uho dok budete slušali kompilaciju. Dakle, što nam je zajedničko i zašto smo se odlučili okupiti na ovoj kompilaciji?  Mislim da bi najjednostavniji odgovor bio da smo umorni od neljudskog tretmana muzike, a time i publike, te inzistiranja da je muzika nešto što se isključivo konzumira (a ne sluša) uz ovo brže-više-jače vrijeme u kojem preživljavaju samo najsnalažljiviji. Autori na ovoj kompilaciji, kroz svoju intimnu vizuru, obraćaju vam se ravnopravno kao slušateljima. Naša je želja uspostaviti komunikaciju s vama jedan na jedan. Ove vam se pjesme obraćaju kao sugovornicima s kojima žele uspostaviti dijalog", navodi se u najavi.

Preslušajte/preuzmite Bistro na rubu šume:



Komentari

  • Gravatar for bumbar
    bumbar (gost) | 03.05.2013. 09.56.57
    Odlična inicijativa, još bolja kompilacija. Mnogo dobrih autora. Budućnost je svijetla.
  • Gravatar for emilioestevez
    emilioestevez (gost) | 03.05.2013. 10.08.19
    Uuuuuu lepo, lepo, mnogo lepog! Kakva psihodelična kompilacija...Strava!
  • Gravatar for
    Riza | 03.05.2013. 10.12.03
    engleski srbi na kompilaciji...divno.
  • Gravatar for gej aktivista
    gej aktivista (gost) | 03.05.2013. 12.45.57
    Wooden Ambulance favoriti
  • Gravatar for Dailan
    Dailan (gost) | 03.05.2013. 23.22.51
    Ovaj rif "Da" Radosti je nešto najbolje što sam čuo u dugo vremena
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.