Popboks - Depeche Mode sutra prvi put u Srbiji [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.05.2013. 07:00

Depeche Mode sutra prvi put u Srbiji

Engleska grupa Depeche Mode sutra će prvi put u karijeri gostovati u glavnom gradu Srbije.

Kapije na beogradskom Ušću biće otvorene u 17:30 časova, a koncertni program trebalo bi da počne u 20:00. Pre Depeche Mode nastupiće elektronski dvojac Diamond Version koji čine Byetone i Alva Noto.

Depeche Mode na ovoj turneji promovišu nedavno objavljeni novi album Delta Machine. Dave Gahan i ekipa su početkom aprila krenuli na svetsku turneju. Članovi engleskog sastava danas će doputovati u Beograd iz Istanbula, gde su bili primorani da otkažu sinoćnji nastup.

U prestonici Srbije će po svojoj želji biti sačekani sa tri luksuzna kombija sa zatamljenim staklima, kao i sa još jednim za prtljag. Nije poznato da li će u toku današnjeg dana ili sutra prepodne ići u obilzak srpske prestonice. Frontmen grupe Dave Gahan tražio je da u njegovom obezbeđenju u Beogradu budu isključivo žene.

Prethodnih dana je u Beograd stiglo 20 kamiona sa opremom za koncert Depeche Mode. Engleski sastav u svom timu tehničara ima čak 100 ljudi. Bina na Ušću biće široka 50 metara, duboka 24 metra, a u bekstejdžu će biti kompleks od 11 prostorija. U listi posebnih zahteva traženo je da im na raspolaganju bude 40 stolova, 80 stolica, deset kauča, 100 kilograma leda, boce sa kiseonikom i maserke.

Depeche Mode su u Beogradu trebali da prvi put sviraju još 2009. godine, ali je taj nastup otkazan zbog bolesti pevača Davea Gahana.

Pogledajte ispod mapu gde će se nalaziti kapije za ulaz na koncert (kao i binu u izgradnji na Ušću - fotografija od petka, 17. maja).



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.