Popboks - Preminuo ruski reditelj Aleksey Balabanov [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.05.2013. 09:46 · 1

Preminuo ruski reditelj Aleksey Balabanov

Ruski filmski reditelj i producent Aleksey Balabanov preminuo je u 54. godini posle duge i teške bolesti.

Balabanov je prema navodima ruskih medija preminuo dok je radio na produkciji novog filma u Sankt Petersburgu. Ruski premijer Dmitry Medvedev naveo je u poruci saučešća da "filmovi Balabanova predstavljaju kolektivni portret Rusije u najdramatičnijem periodu njene istorije".

Balabanov je tokom karijere snimio 16 filmova. Svetsku slavu stekao je ostvarenjima Brat i Brat 2, a nagrade je dobijao i za filmove Kargo 200 i Morfijum. U svom poslednjem filmu I ja, takođe iz prošle godine Balbanov je igrao epizodnu ulogu lika koji umire.

Aleksey Balabanov je rođen 1959. u Jekaterinburgu. Diplomirao je 1981. na državnom univerzitetu Gorki u Moskvi. Prvi film Jegor i Nastja snimio je 1989. godine.

 



Komentari

  • Gravatar for Rexa
    Rexa (gost) | 20.05.2013. 10.33.16
    Slava mu.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.