Popboks - Peter Hook izvodi pesme New Order bez njihovog odobrenja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.05.2013. 12:42

Peter Hook izvodi pesme New Order bez njihovog odobrenja

Bivši basista grupe New Order Peter Hook odlučio je da na svojoj turneji izvodi numere sa prva dva albuma svog nekadašnjeg benda.

Peter Hook je najavio da će na svojoj turneji izvoditi pesme sa albuma Movment (1981) i Power, Corruption & Lies (1983) iako od bivših kolega nije dobio odobrenje za to. Bivši basista međutim ne mari za to što nema podršku grupe koja je i po njegovom odlasku 2007. godine nastavila da postoji.

"Odlučio sam da sjebem New Order na svaki mogući način", rekao je Hook naglašavajući da je podjednako učestvovao u stvaranju svih numera New Order dok je bio u grupi.

Koliko je 'zle krvi' palo između Hooka i New Order od kada su se rastali, možda najbolje govori činjenica da je u memoarima koje je objavio prošle godine poručio svojim bivšim kolegama da "počivaju u miru".

New Order su 2012. godine nastupili na Exit festivalu.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.