Popboks - Maria Alyokhina započela štrajk glađu, Paul McCartney moli ruske vlasti za pomilovanje Pussy Riot [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.05.2013. 11:23 · 3

Maria Alyokhina započela štrajk glađu, Paul McCartney moli ruske vlasti za pomilovanje Pussy Riot

Članica grupe Pussy Riot Maria Alyokhina, koja u zatvoru Bereniki služi dvogodišnju kaznu, započela je štrajk glađu.

Alyokhina je štrajk glađu započela zbog toga što joj nije dozvoljeno da prisustvuje sudskoj raspravi o njenom zahtevu da bude puštena na slobodu pre isteka dvogodišnje zatvorske kazne. Članica Pussy Riot je i svom advokatu naložila da ne učestvuje na raspravi u postupku pred sudom u Permu sve dok njen zahtev za lično prisustvo ne bude uslišen.

Sud u Mordoviju je pre mesec dana odbio zahtev za prevremeno puštanje na slobodu druge članice Pussy Riot Nadezhde Tolokonnikove zbog toga što se nije pokajala za delo za koje je osuđena.

Engleski muzičar Paul McCartney juče je Alyokhinoj i Tolokonnikovoj uputio pisma podrške. Slavni Beatles uputio je i pismo ruskim vlastima u kojima ih moli da razmisle o pomilovanju zatvorenih članica Pussy Riot.

Podsetimo, članice Pussy Riot osuđene su na dve godine zatvora zbog protestnog nastupa u crkvi Hrista Spasa u Moskvi koji je bio usmeren protiv 12-godišnje vladavine Vladimira Putina.



Komentari

  • Gravatar for Zeleni-Neretva
    Zeleni-Neretva (gost) | 23.05.2013. 12.20.33
    molio je McCartney i za pokret "Okupaj", pa su ih ukinuli
  • Gravatar for 777
    777 (gost) | 24.05.2013. 11.01.18
    Не могу да верујем да је Путин изградио цркву баш на месту где су девојке имале пробе и вежбале пунк.
  • Gravatar for ajemsasa
    ajemsasa (gost) | 24.05.2013. 16.07.28
    Skandalozna dvogodišnja robija za minut sviranja u nekakvoj pravoslavnoj crkvi u Moskvi pokazuje na kom su nivou ljudska prava u Rusiji. Kakvu pretnju uopšte predstavljaju tri mlade devojke za takvu silu i najveću zemlju na svetu i kakvu štetu su učinile bilo kome osim što su jasno pokazali svoj stav o ruskom patrijarhu koji je besramno agitovao za izbor Putina? Podrška devojkama iz Pussy Riot uz nadu da će sačuvati zdravlje u odvratnim ruskim kažnjeničkim logorima u kojima, nažalost, borave!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.