Popboks - NS koncert godine bez finansijske pomoći grada i države [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.06.2013. 10:51 · 3

NS koncert godine bez finansijske pomoći grada i države

Organizatori NS koncerta godine saopštili su da od grada Novog Sada i Ministarstva kulture neće dobiti finansijsku pomoć za ovogodišnju manifestaciju.

Organizatori NS koncerta godine navode u svom saopštenju da su "grad i država pokazali potpunu nezainteresovanost za manifestaciju koja bi u decembru proslavila 20 godina postojanja".

U saopštenju organizatora navodi se da su "neki od najpopularnijih bendova poput EKV, Van Gogh, Ritma nereda, Atheist Rapa započeli karijeru na NS koncertu godine", mada je ova manifestacija prvi put održana 1993. godine.  Inače, koncert godine od 2002. do 2010. nije održavan.

Organizatori navode i da je "cena ulaznice za prošlogodišnji Koncert godine iznosila 1.000 dinara, što nije dovoljno za pokrivanje svih troškova, te da je zbog toga manifestacija dovedena u pitanje bez pomoći grada i države". U saopštenju se dodaje i da je na NS koncertu godine uvek nastupalo "najmanje 15 izvođača", kao i da se "za učešće prijavljivalo na stotine demo bendova".



Komentari

  • Gravatar for СоцијалниРок
    СоцијалниРок (gost) | 18.06.2013. 13.39.59
    Шта, и ови су били на државној сиси? Сви пљују државу а кад ова заврне славну сви се хватају за главу и не знају шта ће и где ће...
  • Gravatar for socijalni kok
    socijalni kok (gost) | 18.06.2013. 14.26.33
    Država nije neki nezavisni entitet, koji može da radi šta hoće bez da se pitaju oni koji tu konstrukciju finansiraju. Ne verujem da je neko pljuvao zbog toga što sponzoriše ovaj koncert nekom sitnom paricom, već što ne ulaže u kulturu dovoljno - a i kad ulaže uglavnom kajmak kupi mala mafija koja vlada kulturom, tj glumci i režiseri.
  • Gravatar for
    Dejvid_prvi | 18.06.2013. 15.32.48
    pa nek zovu beketu da im peva, dobiće i crveni tepih do bine
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.