Popboks - Calexico večeras prvi put u Beogradu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 07.08.2013. 07:21 · 4

Calexico večeras prvi put u Beogradu

Američki sastav Calexico evropsku turneju ovog leta počinje u Beogradu koncertom koji će održati večeras (sreda, 7. avgust, 21h) na teniskim terenima odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2.

Pred prvi dolazak u karijeri u Srbiju, gitarista i pevač Joey Burns najavljuje da će Calexico na koncertu pored pesama iz svih faza karijere dosta pažnje posvetiti aktuelnom albumu Algiers, i nada se da će poseta Beogradu "možda poslužiti i kako nadahnuće za neke nove muzičke ideje".

"Sjajno je kad dođeš u neki novi grad i zemlju, gde ranije nisi bio, upoznaš neke nove prostore i ljude, i naravno sve to na neki način utiče na tebe. Nikad ranije nismo svirali u Beogradu, a sada počinjemo novu turneju upravo ovde. Biće zanimljivo, u najmanju ruku", kaže Burns.

"Kao da neko na užareni pesak arizonske pustinje projektuje omiljene filmske scene dok sa zvučnika okačenog o džinovski kaktus saguaro odjekuju filmske teme Morikonea, Rote i Tjomkina. Calexico omogućavaju da se muzika gleda, a slike slušaju. Ne verujete? Dođite 7. avgusta na koncert grupe Calexico na Kalemegdanu, pa ćete videti i čuti", napisao je u autorskom tekstu u novom broju časopisa Vreme Žikica Simić, autor radio emisija Tajanstveni voz  (Studio B) i Dole na uglu (B92).

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.500 dinara, odnosno 2.500 dinara za VIP ulaznicu, preko mreža Eventim i Ticketline.



Komentari

  • Gravatar for Grrr!
    Grrr! (gost) | 08.08.2013. 11.26.23
    bilo super?
    • Gravatar for goran
      goran (gost) | 08.08.2013. 12.11.54
      bilo odlicno, dva sata nezaboravne svirke, bend je dao maksimum ;)
  • Gravatar for zqdvxup
    zqdvxup (gost) | 08.08.2013. 13.52.10
    rokeri SMORavu
  • Gravatar for !rrrG
    !rrrG (gost) | 08.08.2013. 14.44.50
    gledao sam ih dok su nastupali kao duo. '98e mislim. posle sam izgubio interesovanje...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.