Popboks - GWEN STEFANI - The Sweet Escape [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 12.02.2007. 00:00

GWEN STEFANI

The Sweet Escape

U pokušaju da ujuri sopstveni rep sa prethodnog izdanja, Gwen se sapliće o isti na kojem se već voze neki manje zaslužni. Od Madonne za jednu sezonu, Gwen postaje kao neko koga zovu sa klupe da zameni Fergie. Ni jodlovanje ne pomaže

Vladimir Petković

Ocena:
2
2/10
Da probamo da stvari postavimo u neku perspektivu i kažemo da je negde 2005. falila jedna tzv. Madonna na zamišljenom pop nebu. Gwen Stefani je uletela u taj prazni prostor krajnje neočekivano sa ekipom sjajnih producenata i ponudila nekolicinu veoma pristojnih pop hitova na malo neujednačenom debi albumu Love.Angel.Music.Baby i odjednom u svojoj 36. godini doživela transformaciju u najtraženiju pop zvezdu za tu sezonu. Očekivanja u vezi sa njom su naprasno postala prevelika.
Da bi se to postavilo u još drugačiju perspektivu, možda bi trebalo da se setimo da je većina ljudi koja se zainteresovala da čuje šta to novo gospođa Stefani ima da poruči rado menjala kanal na pojavu njenog benda No Doubt. A prvi novotalasni link sa postojećom karijerom Gwen su napravili The Neptunes tek 2002. (pesma Hella Good) a sa jednim od njih, Pharrellom, je kasnije ostvarila i najveći solo uspeh sa singlom Hollaback Girl.
Ali, u godini koja apsolutno pripada Timbalandu i njegovoj produkciji poslednjih albuma Justina Timberlaka i Nelly Furtado, Gwen nastavlja da sarađuje sa Pharrellom, koji je i na svom solo izdanju pokazao opasne znake trokiranja. Dovoljna je i činjenica da je on pomislio kako je dobra ideja koristiti jodlovanje u singlu Wind It Up.
GWEN STEFANI: The Sweet Escape
I svi ostali proizvodi saradnje sa Pharrellom na albumu su potpuni promašaj, a sa drugom velikom aktuelnom zvezdom Akonom, kao u naslovnoj The Sweet Escape, bledi. Npr. Orange County Girl, koja bi trebalo da bude tematski nastavak njene najinteligentnije pesme What You Waiting For, ponovo priča o njoj kao o Alisi koja se čudi ovoj zemlji slave i izobilja u kojoj se zatekla, ali sada sa prefinjenošću jedne Jenny from the block.
Cela priča i jeste svedena na mnogo jadniju i neduhovitiju verziju singlova sa prvog albuma (eventualni izuzetak uvrnuta i konačno duhovita Yummy, gde se izvinjava na čekanju jer je bila “off making babies“). A i pored toga što je Gwen našla svoju Marinu Tucaković u Lindi Perry (autor What You Waiting For), na drugom albumu ona je prisutna samo u jednoj pesmi Wonderful Life, jednom od ređih momenata koji pokušava da spase dostojanstvo ovog izdanja. Ono drugo bi svakako bila saradnja sa Tim Oxley-Riceom (iz Keane) u pesmi Early Winter.
Iako su mnogi zli jezici skočili da kažu kako je ovaj album sastavljen na brzinu i od restlova sa prvog albuma, sve to ne menja činjenicu da je i peti singl sa L.A.M.B. zaista zvučao bolje od većine stvari na The Sweet Escape. A što je još gore, neko bi slušajući ovo pomislio da je Fergie kul.
Audio:


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.