Popboks - BECK’SPERIENCE SPRING SPECIAL – DJ Hell ispred Muzeja savremene umetnosti - Sempl koji nedostaje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 31.05.2008. 19:08 · 1

BECK’SPERIENCE SPRING SPECIAL – DJ Hell ispred Muzeja savremene umetnosti

Sempl koji nedostaje

Plato ispred Muzeja savremene umetnosti, neostvarene pretnje meteorologa, Helmut Josef Eier poznatiji kao DJ Hell ponovo u Beogradu - na momente se činilo da je sve tu

Jovan Vesić

Mesto: Plato ispred Muzeja savremene umetnost, Beograd
Vreme: Petyak, 30. maj 2008.
Organizacija: Beck'spirience

Oni su samo još jedan od mnogobrojnih proizvođača te dragocene ječmene ambrozije, ali su svakako među najambicioznijima kada je reč o srpskom klupskom tržištu. Sa druge strane, nema bolje klaberske šargarepe od dovođenja velikih DJ imena, kao što je DJ Hell, odnosno Helmut Josef Geier.

BECK’SPERIENCE SPRING SPECIAL

Gospodin Geier je dobar izbor iz više razloga. Kao prvo, njegovo ime je jedno od najvažnijih u halabuci koja je pratila podizanje iz mrtvih duha 80-ih, a koja se zbila pre jedne decenije i pronašla svoje utočište u tada skovanom izrazu electroclash. Drugo, mnogi se sa radošću sećaju Helmutovog mnogosatnog DJ seta sa dočeka 2005. godine u Beogradu (SKC), a nema bolje reklame od dobrog iskustva.

Plato ispred Muzeja savremene umetnosti se pokazao kao odličan izbor mesta, a pretnje meteorologa kao neopravdane. Na momente se činilo da je sve tu: drveće, trava, ritam mašina, tristatrojka. Ali ipak, prava atmosfera je izostala i izgleda da smo još jednom propustili šansu da osetimo 1989. u Britaniji. Da nije zbog skupog piva?

BECK’SPERIENCE SPRING SPECIAL

Sve u svemu, Abe Duque i Tijana T su pružili zabavan lajv i valjanu dozu acid zvuka, ali previše stišan glas i donekle nezainteresovana publika učinili su svoje, pa je nastup ostao na nivou prosečnog. Nakon toga, zaista veliki broj okupljenih ljudi naoštrenih isključivo za Hellov set počeo je da se zabavlja. Ali, već nakon pola sata publika je u značajnom broju počela da odlazi, pa je entuzijazam sve više jenjavao. Oko pola tri, “VIP” terasa je već bila potpuno prazna.

Set se kretao u vodama monotonijeg techna koji sinoć nije bio po ćefu većini prisutnih, a tek nekoliko raštrkanih numera pogodilo je atmosferu. Miks je (razume se) bio odličan, ali veoma često preskakanje ploča i drugi tehnički problemi “začinili” su i ovaj aspekt događaja.

Dakle, ako niste bili, nemojte očajavati. Nešto je svakako nedostajalo. U svakom slučaju, večeras je “afterparty”, i to ni manje ni više nego na “tajnoj lokaciji”, pa možete nadoknaditi propušten izlazak i istovremeno zadovoljiti svoju dnevnu potrebu za mistifikacijom.

 



Komentari

  • Gravatar for pa da, mislim ko je...
    pa da, mislim ko je... (gost) | 01.06.2008. 17.45.01
    ...taj Hell... mislim...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji