Popboks - VIS LOLLOBRIGIDA - Seks, droga i electro pop [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 11.10.2008. 22:48 · 6

VIS LOLLOBRIGIDA

Seks, droga i electro pop

Hrvatska electro pop atrakcija održala je prvi koncert u Beogradu nakon izlaska drugog albuma Lollorigida Inc., i time obradovala vernu armiju fanova i više nego probranu (!?) publiku

Dušan Mladenović

Mesto: Mali klub SKC-a, Beograd
Vreme: Petak, 10. oktobar 2008.
Organizacija: Odličan Hrčak

Beogradska tradicija kašnjenja početka koncerta i sinoć je uredno ispoštovana. Tričavih sat i petnaest minuta, duže od samog koncerta, što je samo po sebi poražavajuće. No, redom…

Prva bitna stvar ove manifestacije je publika i širok dijapazon individua koje su se pojavile. New wave, alt rock, post punk, electro, emo, brit pop, indie i, naravno, gay - smernice su kretanja svih domaćih fensi-šmensi subkulturnih grupa. Pored gomile prelepih devojaka u suknjicama, izrazito feminiziranih muškaraca i 80’s zombija, među ljudima su se vrzmale i razne „urbane“ i javno eksponirane face. Začuđujuće, pošto sam do sinoć živeo u zabludi da VIS Lollobrigidu slušaju „normalni“ ljudi. Dokazalo se da je publika malo suviše „urbana“ za moj ukus, ali… ko me šiša.

U 12 i 15 na binu počinju da izlaze momci obučeni u šljokičaste toge/trikoe, koje zapravo neodoljivo podsećaju na slične uniforme Let 3. Sa matrice se čuju prepoznatljivi taktovi pesme Moj dečko je gej u Le Zbor izvedbi i na binu izlazi Ida - u maniru velike porno dive, sa haljinom od providnog papira za pakovanje poklona i titulom „Misstake“ na grudima. Dok otvara usta na play back, publika je malo rezervisana i ne sledi očekivani sing-a-long.

Kako se pesma završava, tako počinje živa svirka i opet Moj dečko je gej. Prvi redovi su i dalje blago rezervisani, sem ženskog i gay dela koji đuska u ritmu muzike. Moguće je i da je narod bio u šoku zbog činjenice da na bini nije VIS Lollobrigida kakav se očekivao (sa postavom koja je snimala drugi album), već Ida solo sa nama potpuno nepoznatim bendom, a moguće je da nam nije bilo prijatno da pevamo tekst pesme.

Naravno, Ida je vrlo brzo dokazala ko je tu prava Lollobrigida i kreću da se ređaju ostali seksualno alarmantni hitovi: Pillow Boy, Baby Girl; Mister Yuppie; Bubblegum boy.

U prvim redovima se od početka isticao Džoni Racković već poznatim manirima i flertovanjem sa Idom Na pesmi Just Wanna Be Rat Džoni je odlučio da se ne sputava više i počinje sa cepanjem Idinog miss kostima. Naravno, tu se nije zaustavio i ostatak koncerta je proveo u pokušajima da dotakne njene grudi ili međunožje, na šta je Ida prilično veselo reagovala.

Sledeća pesma se posvećuje svim 16/17-godišnjakinjama u prvim redovima - Mona The Girlbuster. Neke devojke su se toliko obradovale da su počele da se ljube. Posle maloletničke etape, kreće se u ozbiljne vode – među momke koji vole dop i devojke koje cepaju amfetamine sa Miss Right and Mr Wrong.

U istom stilu sledi crystal meth hit – Tina Lolipop. Ida svo vreme pravi spektakl na bini aerobično erotičnom plesom i lavovskim i poluuspešnim sprečavanjima grudi da izlete iz dekoltea.

Na binu je onda pozvana trudna Una ex Bitcharka i SKC počinje da odjekuje reperskim ritmovima. Ida jednostavno mora da publici pokaže Unin stomak i uputi laskav komentar o veličini njenih grudi, što je sa radošću dočekano. Možda su mogle, štosa radi, da otpevaju zajedno i Bubblegum Boy zbog stiha o Sharon Tate, ali dobro… Valjda sve ima svoje granice.

Posle Lolla Inc. i Mire Škorić („U spotovima džuskam, snimim i pornić, furam dva pištolja kao Mira Škorić…“), masu u još veću ekstazu može baciti samo… Sex nam je dosadan, Stefan Frank i spid hit Volim te, posle čega se Ida zahvaljuje publici i poručuje da je koncert gotov.

Naravno, gomila besnih, pijanih i prelepih devojčica to ne dopušta, pa Ida počinje samostalno, uz konfete, balončiće od sapunske pene i matricu, da solira očigledno najomiljenije stvari za tulum, party, žurku i igranku: Party; Undercover lover i Katarina Velika. Sledi definitivan kraj i prodaja ružičastih majica sa MDJG natpisima.

Sve u svemu, prilično dobar koncert, koji se nije mogao pohvaliti baš najboljim ozvučenjem, ali svakako punkerskom energijom koja je izbijala iz ove mlade žene, maltene isto koliko i njene grudi. Vidljiv je bio i osetan nedostatak drugog vokala i „Nataše“ ritam mašine, ali je odlična atmosfera koja je vladala bez prestanka učinila da se svi (jeste, baš svi) prisutni provedu na zabavnom jednosatnom performansu.

Ostaje nada da ćemo uskoro opet imati priliku da slušamo, gledamo i na ramenima nosimo Idu, cepamo joj odeću i idemo sa njom na tulum do zore.

Obavezan dezert:
Foto galerija Dunje Dopsaj

VIS Lollobrigida & Džoni Racković



Komentari

  • Gravatar for Milosh
    Milosh (gost) | 12.10.2008. 03.36.59
    pet puta su u tekstu pomenute grudi :)) inace, sasvim dobra recenzija, bio sam prisutan na licu mesta pa mogu da potvrdim...
  • Gravatar for krcun
    krcun (gost) | 12.10.2008. 09.32.59
    Bio je sjajan koncert. Ida i ekipa su pokorile Beograd. Odlicno je sto je bilo puno. Mislim da su svi koji su bili na svirci konvertirani u njihove fanove.
  • Gravatar for biljna mast
    biljna mast (gost) | 12.10.2008. 15.07.16
    ja nisam. kapiram zasto se ljudima svidja, devojka je zgodna i harizmaticna, i zna da prozbori izmedju pesama a tekstovi su... pa skakljivi. ali muzika je prilicno bezveze, ne bih je slusao kuci. dakle dobar show, losa muzika.
  • Gravatar for plastikmen
    plastikmen (gost) | 13.10.2008. 22.13.55
    urbano, samo urbano, sam urbano?
  • Gravatar for i tako
    i tako (gost) | 16.10.2008. 09.49.18
    Mene je bilo blam dok sam ovo citao.
  • Gravatar for Boldrik
    Boldrik (gost) | 18.10.2008. 00.29.29
    Džoni na snimku ostavlja utisak jako pristojnog derana. :) (nema 'vatanja)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji