Popboks - KOMPLIKOVANO JE – Nancy Meyers - Para na paru ide [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 18.01.2010. 12:05 · 3

KOMPLIKOVANO JE – Nancy Meyers

Para na paru ide

Dobrodošlo podsećanje na to šta je dobra i prijatna romantična komedija

Olga Dimitrijević

Ocena:
7


7/10

Naziv originala: It's Complicated
Scenario: Nancy Meyers
Uloge: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin
Žanr: komedija
Trajanje: 120 min
Proizvodnja: SAD, 2009.

Uprkos svom naslovu, novi film Nancy Meyers (Odmor, Šta žene žele) se baš i ne može podičiti komplikovanom pričom. Jane (Meryl Streep) i Jake (Alec Boldwin) su razvedeni već deset godina, i dok Jane troši dane u svojoj fensi pekari, i povremeno sa prijateljicama i decom, Jake je u braku sa znatno mlađom ženom.

Njih dvoje se na proslavi sinovljeve mature sticajem okolnosti sreću sami u njujorškom baru, te nakon što malo popričaju i malo više popiju, naravno završe u krevetu. Stara strast je definitivno obnovljena, Jakeu osmeh ne pada s lica, a Jane uprkos griži savesti zbog afere sa oženjenim čovekom blista. Ali kao što para na paru ide, tako se u Janeinom životu pojavljuje arhitekta Adam (Steve Martin), lepši, tiši i uglađeniji od bivšeg muža a sadašnjeg ljubavnika, i njen emotivni svet se momentalno okreće naglavačke.

Akteri ovog ljubavnog trougla imaju oko šezdeset godina – film se dakle fokusira na strast između starijih ljudi, koji se sada pod naletom te strasti počinju ponašati kao zaljubljeni tinejdžeri. Upravo ta doza detinjastog ponašanja čini likove a posledično i ceo film izuzetno šarmantnim.

Dug skoro čitava dva sata, Komplikovano je promiče u vrlo lepršavom i prijatnom tonu. Posebno mesto u filmu zauzimaju hrana, koju Jane priprema sa toliko pažnje i ljubavi da sve vreme izaziva zazubice kod gledaoca; kao i scenografija, koja, od izgleda bašte do čaša za vino i same boje vina, svojom toplinom čini film dodatno prijatnim za oko.

Naravno, postoje i problemi: Jakeova žena je potpuno nerazrađena kao lik i nesimpatična, kao i njeno razmaženo dete, a Janeine zabavne drugarice se momentalno gube iz filma kada ona prestaje da bude singl. Takođe, odnos Jane i dece je pomalo patetičan, a problem dece koja sa priličnim neodobravanjem gledaju na obnavljanje mamine i tatine veze nije dublje razrađivan, valjda da se ne bi narušio lagani ton filma.

No uprkos tome, poslednje ostvarenje Nancy Meyers je vrlo ugodno filmsko iskustvo, što pre svega počiva na glumi glavnog dvojca. Karakteri su živi i dirljivi, hemija pršti između glavnih likova, a Meryl Streep je neodoljiva kao i uvek u poslednje vreme.



Komentari

  • Gravatar for M
    M (gost) | 18.01.2010. 11.57.03
    "No uprkos tome, poslednje ostvarenje Nancy Meyers je vrlo ugodno filmsko iskustvo, što pre svega počiva na glumi glavnog dvojca. Karakteri su živi i dirljivi, hemija pršti između glavnih likova, a Meryl Streep je neodoljiva kao i uvek u poslednje vreme." WTF?
  • Gravatar for bojana
    bojana (gost) | 18.01.2010. 15.47.08
    ali dva sata traje ovo,previše pa da je ne znam šta. prosjek. dobar lik je muž od ćerke.
  • Gravatar for Dr.D
    Dr.D (gost) | 19.01.2010. 12.23.50
    Alec Boldvin je sjajan u ovom filmu.Odlican glumac
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi