Popboks - KARATE KID 3 (1990) - Izveštaj kamikaze [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ritam · 18.02.2010. 15:18 · 1

KARATE KID 3 (1990)

Izveštaj kamikaze

Ovaj film pokušava da prikaže šta se dešava sa učenikom koji zaključi da je nadmašio učitelja

Zlatko Marušić

Ritam

Povodom rimejka prvog filma u serijalu Karate Kid, koji će u američke bioskope ući 11. juna, podsećamo na tekst Zlatka Marušića o filmu Karate Kid 3.

 



Komentari

  • Gravatar for Srba
    Srba (gost) | 24.02.2010. 20.18.50
    Rekao bih da autor ovog teksta uopšte nema pojma o čemu se radi u ovom filmu, a ni u celoj trilogiji. Čovek je napravio nekoliko kardinalnih grešaka u prepričavanju radnje i likova. Prvo, Teri, negativac, pomaže glavnom negativcu, a to je Kreese, trener loših momaka iz prvog dela, koga na početku drugog Mijagi mudro sredi i sada želi da se osveti jer za sopstvenu propast krivi Mijagija i Danijela. Ovde se radi o osveti i besu, o tome kako neko ne ume da prihvati poraz i nema časti. A, da, da ne pominjem sasvim pogrešnu percepciju da glavni junak brani naslov Juniorskog prvaka sveta ?!?!?!?! Danijel je u prvom filmu izašao na lokalni turnir da bi probleme sa lokalnim lošim momcima, a ne na juniorsko prvenstvo sveta u karateu i ovde na istom mestu rešava probleme na kraju. I na kraju da kažem, da, ovo je najgori film u trilogiji, ali i kao takav ima priču i poentu. Prva dva filma su odlična, a ovaj je za dve klase slabiji, to tvrdi čovek koji 23 godine odgleda prvi deo ove trilogije barem jednom godišnje :)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

KURT COBAIN (1967-1994)

Čovek koji je ozbiljno mislio

Ritam

MILAN MLADENOVIĆ (1958 – 1994 – 2012)

...A čitava večnost za njih!

Ritam

EVA BRAUN (1992-2012)

Bečejska pop radionica

Ritam

GREEN ON RED (1990)

Plodovi gneva

Ritam

THE BEASTIE BOYS

Hip heavy hop

Ritam

BRZI BENDOVI SRBIJE (1992-2012)

DLM & Crni Lilihip

Ritam

THE GODFATHERS (1990)

Kumovi

Ritam
Od istog autora

Autor trenutno nema druge tekstove.