Popboks - BELGRADE BEER FEST - PRVI DAN - Rama-lama-el-org [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 15.08.2012. 12:14 · 4

BELGRADE BEER FEST - PRVI DAN

Rama-lama-el-org

Deseti Belgrade Beer Fest na Ušću, događaj koji će, ove godine, prvi put trajati šest dana, okupio je uvodne večeri nekoliko desetina hiljada posetilaca, a binom je prodefilovalo osam od ukupno 49 izvođača koji će nastupiti na festivalu

 

Milan Ćunković

Mesto: Ušće, Beograd
Vreme: 14. avgust, 2012.

  

Jubilarnu manifestaciju su otvorili The Horsemen, a zatim je zaboravljeni Toni Montano, koji bi bio među headlinerima Beer Festa da je isti postojao pre dvadesetak godina, podsetio na neke momente iz tog perioda, uključujući i aranžmanski promenjenu Deset godina. Hor Viva Vox je kratkim kolažom obrada (Prodigy, Rammstein, Queen...), pozdravio beogradsku publiku do decembra, kada će imati svoj drugi koncert u Sava centru, a zatim je na scenu izašla prestonička bluz reprezentacija – Belgrade Blues Factory. Pera Joe, Crnke, Duda Bezuha, Ranđa i ostali su ispunili sat vremena temama koje su, uglavnom, poznate široj publici, mahom iz filmova poput Blues Brothers.  

Kiki Lesendrić je, sa Pilotima, nastavio tradiciju učešća na Beer Festu koji je, u poslednje četiri godine, propustio samo 2010. zbog koncerta u Areni. Oni su, kao i Električni orgazam nakon njih, svirku na Ušću iskoristili da, uz poznate hitove, plasiraju i pesme sa aktuelnog albuma (Još jedna pijana noć/Mala plava/Prvi maj). Gile i ekipa su, pri početku, odsvirali, Igra rokenrol cela Jugoslavija koju dugo uopšte nisu izvodili, a u poslednje vreme je, uglavnom, čuvaju samo za ovakve, masovnije manifestacije, a izveli su između ostalih i Ti to možeš, Nemaš nikom ništa da dašBliži suncu...  

Grupa Plejboj je, pet godina posle nastupa na Jelen Pivo Live festivalu, ponovo zasvirala pred beogradskom publikom, ali sada, utisak je, rešena da se, u godini kada obeležava dve decenije od nastanka, ozbiljnije pozabavi povratkom na scenu. Tome u prilog govori činjenica da su izvedene i dve pesme koje su u procesu snimanja, Nemam vremena i Daj mi, a reakcija publike, pogotovo u hitoidnom finišu (Superstar/Znaj/Grizi metak/Zajedno), trebalo bi da bude ohrabrujuća za, svojevremeno, jedan od najznačajnijih Brzih bendova Srbije.  

Prvo veče, koje je proteklo bez velike gužve i sa, kao što je i najavljeno, pojačanim merama obezbeđenja, ali i uz značajno veći broj toaleta nego ranije, zatvorili su Vampiri, uspešno komunicirajući sa raznorodnom publikom u ranim jutarnjim satima. Sve je završeno uz Rama-lama-ding-dong, pesmu koja se, ove večeri, čula dva puta pošto je i u redovnom Viva Vox repertoaru, a večeras je na redu novih osam izvođača: Aman Zaman (18.15-18.45), Evil Eve (19.00-19.30), Obojeni program (19.45-20.30), Hypnotized (20.45-21.15), Hladno pivo (21.30-22.45), Vlatko Stefanovski (23.00-00.00), Rambo Amadeus (00.15-01.15) i Prodigy Real Tribute Band (01.25- 02.05). 



Komentari

  • Gravatar for Piva i igara
    Piva i igara (gost) | 15.08.2012. 20.59.30
    Ovde vreme stoji, ceo svet u nesvesti plovi. Dobro došli u srpski Dan mrmota, 1992. godinu koja se ponavlja neprestano. A da im dovedeš Cecu i Krljušu da zapevaju koju zajedno sa Kikijem i Đuletom, sva ta pivska bagra otišla bi kući srećnija nego ikada, jer zapravo je svejedno ko ti svira, važno je da ima piva i da je upad dž.
  • Gravatar for lektura
    lektura (gost) | 16.08.2012. 01.12.32
    autore teksta, iskuliraj malo sa zarezima
  • Gravatar for kolEktor Žika
    kolEktor Žika (gost) | 16.08.2012. 05.04.08
    prijatelju kaže se autoru a ne autore
  • Gravatar for Nemanjabg88
    Nemanjabg88 (gost) | 16.08.2012. 17.25.53
    Uzeo br od neke devojke jeeee
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji