Popboks - Dolazi Kid Congo & The Pink Monkey Birds [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 21.10.2005. 00:00

Dolazi Kid Congo & The Pink Monkey Birds

Kid Congo
Dolazi Kid Congo & The Pink Monkey Birds
Osnivač grupe The Gun Club, član The Cramps na najboljim albumima, saradnik Nicka Cavea, te Diamanda Galas, Make-Up, Mark Eitzel i drugih undeground zvezda, 27. novembra će zasvirati i u Beogradu.
Poslednja Kidova igračka zove se Kid Congo & The Pink Monkey Birds i od nedavno imaju novi album Philosophy & Underwear koji promovišu na ovoj evropskoj turneji.
Album je tipičan njujorški bućkuriš žanrova kreiran od moderne verzije belog bluza, soula, no-wavea, new wavea, art rocka, glama, do elektronike koja podosta duguje Roxy Music iz vremena dok je Brian Eno bio u bendu.
Jedan od komentara koji najbolje opisuju ovu ploču dao je Judah Bauer, gitarista The Blues Explosion: "Zvuk je toliko raznolik da imam uticaj da slušam istovremeno Velvet Uderground, Can, Television i nas (The Blues Explosion!). Kid je oduvek imao nepogrešivi osećaj da u tri minuta jedne pesme izmeša sve stilove u kojima se tokom karijere oprobao, a da finalni proizvod zvuči nestvarno sveže i potpuno autentično, drugačije".
Kid Congo Powers je već dva puta je nastupao pred beogradskom publikom. Najpre 1990, sa Caveom & The Bad Seeds, a godinu dana kasnije sa The Gun Club.
Oba koncerta održana su u SKC-u i nije nimalo slučajno, navodi se u saopštenju produkcije Bad Music For Bad People, što će se posle dugih 14 godina ovdašnjim ljubiteljima rock ‘n' rolla predstaviti u istom koncertnom prostoru u nedelju, 27. novembra.
MP3 intro: Black Bag i Power.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.