Popboks - Goribor vicešampioni Art&Music festivala [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 14.08.2006. 00:00

Goribor vicešampioni Art&Music festivala

Tročlani borski trip-hop-blues sastav zauzeo je drugo mesto na prestižnom festivalu demo bendova koji se već 14 godina održava u Puli

Goribor

Goribor vicešampioni Art&Music festivala
Tročlani borski trip-hop-blues sastav zauzeo je drugo mesto na prestižnom festivalu demo bendova koji se već 14 godina održava u Puli.
Pobednik Art&Music festivala je riječka HC/punk grupa One Piece Puzzle, koja je glasove žirija verovatno najviše zaradila izuzetnom scenskom i vokalnom energičnošću 19-godišnje pevačice Ane.
Ono što svakako vredi istaći je činjenica da su Riječani pobedili za samo jedan poen ispred Goribora (74:73), za čijeg frontmena Stojka su članovi žirija gotovo jednoglasno istakli kako je to bio jedini kompletni a-u-t-o-r koji se pojavio na pulskom festivalu: Goribor su zato od međunarodnog devetočlanog novinarskog žirija dobili specijalnu nagradu „za originalan pristup rock muzici“.
Ono što je pomalo bio peh ovog borskog sastava, koji već godinama objavljuje za zagrebačku kuću Slušaj najglasnije, jeste činjenica da je njihov nastup u finalnoj Art&Music večeri bio jednim delom ispraćen pravom olujom, što se odrazilo i na tehničke uslove razglasa.
Osim ova dva benda, u finalnoj večeri su nastupili „garažni Zagrepčani“ Erotic Biljan & His Heretics, bend koji pleni usviranošću i sigurnošću na sceni, kojima je žiri dao 60 bodova.
One Piece Puzzle su zaradili ugovor o snimanju prvog albuma za diskografsku kuću Menart, rad na albumu sa producentom Edijem Cukerićem, novi web site, snimanje spota i promociju od organizacije Tempus Fugit.
Žiri sastavljen od novinara hrvatskih dnevnih novina za najbolju grupu proglasio je splitski Justin's Johnson koja će za nagradu nastupiti na Exitu 07.
Ostalih pet bendova koji su nastupili prve dve polufinalne večeri (Sjekire - Rijeka, Petrol – Beograd, Justin's Johnson - Split i Fetisha - Ljubljana) nisu se bili plasirali u završnicu festivala.
Tokom tri koncerte večeri (prošli četvrtak-petak-subota) najpoznatijeg regionalnog festivala „na kome se rađaju veliki bendovi“, u revijalnim delovima programa nastupili su još i funk-rock sastav Jugoplastika iz Barselone, rockabilly bend Jona Spencera Heavy Trash, koprivnički punk-rock sastav Overflow, fenomenalni Kulturshock (ime savršeno opisuje njihov stil) iz Sijetla koji predvodi harizmatični Gino Banana (pevač iz Sarajeva koji je krajem 80-ih bio bleda kopije Dine Merlina), a festival su zatvorili Eyesburn.
Druge večeri festivala (petak) soul-punk band iz Detroita The Bellrays, čiji se koncert očekivao kao jedna od poslastica, nije uspeo da nastupi zbog snažne oluje i poplave.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.