Popboks - AGAINST ME! & EUFORIA - A gde je ekipa? [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 20.07.2005. 00:00

AGAINST ME! & EUFORIA

A gde je ekipa?

Našem rock 'n' rollu mogu pomoći samo Nebesa, jer ma koliko sumanuto zvučalo Against Me! su morali da se probiju da bi došli dotle da sviraju u Beogradu. Euforiji je verovatno bilo dovoljno što su se latili gitare. Hvala Bogu, te zaista sjajno sviraju!

Dimitrije Vojnov

mesto: Dom omladine Beograda
vreme: 17. jul 2005
Mali klub Doma omladine ispostavio se, nažalost, kao sasvim adekvatan za nastup južnjačkih anarho punk vedeta Against Me! kojima je predigru pružila Euforia, jedna od najperspektivnijih srpskih rock 'n' roll grupa.
Euforia
Iako je Euforia bila kontraindikovan izbor za predgrupu Against Me!, jer se i po žanru i po ciljnoj grupi znatno razlikuju, momci su pokazali da je energija sa ploče ispraćena moćnim živim nastupom. Publika, kao i uvek, u ovom prostoru nije čula vokale i razaznavala reči, ali ih je Euforia razoružala svojim energičnim grungeom, učinivši da 1995. ne izgleeda kao mamurluk, niti kao nešto što nam pružaju samo strani bendovi. Ako se Euoforiji išta može zameriti, to je prerano trošenje najvećeg hita, najbolje pesme i aktuelnog singla Blokovi , koji im je umesto vrhunca nastupa poslužio samo kao malo podmićivanje blazirane publike. Kao što većinu problema njihove ploče može da reši producent, tako bez sumnje sve ove koncertne može da izleči dobar menadžer.
Against Me! su nastupili samouvereno, kako i dolikuje favoritima sa poznate Fat Wreck etikete. Unoseći uticaje južnjačkih blues i country idioma sa formalnim rešenjima tradicionalnog rock, Against Me! oplemenjuju tipičan četvoročlani sastav sa dvoglavom vokalnom pretnjom, pa čak i prevazilaze standardnu ponudu koju Fat Wreck gaji.
Against Me!
Odličnoj svirci jedino nije prisustvovao dovoljan broj ljudi. Žalosno je, recimo, videti s jedne strane Euforiu, srpski bend sa mejdžor ugovorom, koji nema čak ni jaku ekipu iz kraja, što može da znači da oni više nemaju kome da se obrate. Da su se čak i klinci bespovratno podelili na paralelne svetove. Sve to nasuprot alternativnoj američkoj grupi, moguće dovoljno očajnoj da svira u Beogradu, koja ipak ima zdrave preduslove za razvoj jer ima i publiku, kako u svom žanru, tako i u svojoj sredini, i konkurenciju koja joj postavlja sve više ciljeve.
Našem rock 'n' rollu mogu pomoći samo Nebesa, jer ma koliko sumanuto zvučalo Against Me! su morali da se probiju da bi došli dotle da sviraju u Beogradu. Euforiji je verovatno bilo dovoljno što su se latili gitare. Hvala Bogu, te zaista sjajno sviraju! Amen.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji