Popboks - Međunarodni salon stripa – peti put [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 14.09.2007. 00:00

Međunarodni salon stripa – peti put

Jubilarni, peti po redu Međunarodni salon stripa u beogradskom SKC-u će od 27. do 30. septembra predstaviti radove najboljih autora sa konkursa, kao i gostiju Johna Higginsa iz Velike Britanije i Igora Kordeja iz Hrvatske, rečeno je juče na konferenciji za novinare u SKC-u

Međunarodni salon  stripa – peti put
Međunarodni salon stripa – peti put
Jubilarni, peti po redu Međunarodni salon stripa u beogradskom SKC-u će od 27. do 30. septembra predstaviti radove najboljih autora sa konkursa, kao i gostiju Johna Higginsa iz Velike Britanije i Igora Kordeja iz Hrvatske, rečeno je juče na konferenciji za novinare u SKC-u.
Dobitnik ovogodišnjeg specijalnog priznanja Salona za doprinos srpskom stripu je Žika Bogdanović, a povodom izlaska njegove knjige Čardak ni na nebu ni na zemlji - rađanje i život beogradskog stripa, 1934-1941 biće otvorena i istoimena tematska izložba u galeriji Cirkus.
Gregg Cox, međunarodni producent animiranih filmova, stripova i igara, će govoriti na temu Umetnost i tržište - kako plasirati talenat, uz predstavljanje multidisciplinarnog međunarodnog projekta Coxa i Aleksandra Sotirovskog.
Cox će dodeliti nagradu u iznosu od 1.000 dolara najboljem mladom autoru stripa, koji će imati obavezu da nacrta 36 tabli koje će on da plasira na inostrano tržište.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.