Popboks - WALKABOUTS U DOMU OMLADINE - Na đavoljem putu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.09.2005. 00:00

WALKABOUTS U DOMU OMLADINE

Na đavoljem putu

Dve trećine ispijena flaša vatrene-džim-bim-vode u Chrisovim rukama, koja je kasnije poslužila i kao slajd na njegovoj gitari, pokušala je da stavi tačku na uzbudljivo koncertno veče u DOB-u. Nije uspela

Predrag Đuran

Mesto: Pogon Doma omladine Beograda
Vreme: 21. septembar
Produkcija: Dom omladine
Nekoliko minuta posle 21 sata na bini se pojavio Transmissionary Six, bend bubnjarke Walkaboutsa Terri Moeller i Paula Austina, čoveka koji je nekad svirao na gitari u Willard Grant Conspiracy.
Njihov set uglavnom laganijih, melanholičnih numera, ali s dosta gitarskih efekata, trajao je 60 minuta, kad se oglasila naša očekivana petorka. Počeli su pesmama koje otvaraju aktuelni album Acetylene ( Fuck Your Fear, Coming Up For Air i Devil In The Details), da bi se zatim setili bisera Train To Mercy sa ploče Scavenger (1991).
WALKABOUTS
S ljubičastim prelivom na kosi, obučena u slične boje uske pantalone i crnu majicu bez rukava i "bez leđa", nasmejana Carla Torgerson, je kao i pre dve godine na istom mestu, izvrsno pevala, teatralno gestikulirajući dok svira na gitari ili na kakvim udaraljkama.
S njene leve strane, u crno obučen, naizgled mirni plavušan Chris Eckman nije se odvajao od svoje gretsch šestožične miljenice, koja je u nekoliko pesama gromoglasno zavijala nizove efektnih solaža.
I inače, bend se predstavio u krajnje rockerskom izdanju, daleko od davno prikačenih mu etiketa kao što su orkestrirani rocki jazziranipop. Posebno snažno zvučale su nove numere Acetylene i Kalashnikov (hvala nebesima, nema veze s Bregovićem!).
Have You Ever Seen The Morning, još jedna nova pesma, Stir The Ashes, sa albuma Scavenger, i The Light Will Stay On, s verovatno najboljeg bendovog izdanja Devil's Road(1996), privele su kraju sat i dvadeset minuta dugačak oficijelni deo koncerta.
WALKABOUTS
Tokom prvog bisa, na koji dobro raspoložena beogradska publika nije morala čekati ni čitav minut, na bini su bili svi američki muzičari koje smo prošle srede videli u DOB-u. Naravno da nije mogao biti izbegnut urnebes sviračkih improvizacija rockera koji su koncertom u Beogradu okončali svoju aktuelnu evropsku turneju, koja ih je prethodnih dana vodila do gradova Nemačke, Holandije, Austrije, Češke, Danske, Francuske, Švedske, Belgije…
Drugi bis pak upoznao nas je sa The Last Ones (pesma malo vuče na Californication), sjajnom zatvarajućom numerom albuma Acetylene. Dve trećine ispijena flaša vatrene-džim-bim-vode u Chrisovim rukama, koja je kasnije poslužila i kao slajd na njegovoj gitari, pokušala je da stavi tačku na uzbudljivo koncertno veče u DOB-u.
Nije uspela, jer su veoma raspoloženi muzičari ponudili još jedan bis, nekoliko minuta pre ponoći, kad je odsvirana numera Something's Gone Wrong Again iz repertoara Eckmanovog, navodno, nekad omiljenog benda Buzzcocks.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji