Popboks - DARKWOOD DUB - Zapremina Sava centra ipak nije dovoljna [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 24.10.2005. 00:00

DARKWOOD DUB

Zapremina Sava centra ipak nije dovoljna

Ovo svakako nije bio najbolji nastup Darkwood Duba, on se tek očekuje. Nije plenio nekom specifičnom energijom i neponovljivom atmosferom, ali je bio dovoljno dobar da ih publika ne pušta kući i posle tri bisa i skoro dva i po sata svirke

Aleksandar Pavlić

Mesto: Sava centar
Vreme: 21. oktobar 2005.
Produkcija: Odličan Hrčak i Sava centar


Za početak, naslov nije proizašao iz utiska o samom koncertu, već iz neočekivanog, primenjenog refrena Zapremine tela, koji mi je iznenada uleteo u tok misli dok sam dolazio u Sava centar, čija je zapremina, ispostavilo se kasnije, bila baš potaman.
DARKWOOD DUB
Čuo sam razne komentare koji se tiču prostora koji je grupa izabrala za više nego okasnelu koncertnu promociju albuma O danima. Oni su se kretali od konstatacije da je to pretenciozan izbor do stava da trenutnom statusu grupe logično pripada ovaj prostor.
Moje mišljenje je da oni odavno nisu underground bend, da rock muzičari treba malo da se izvuku iz lepljivih podzemnih sobica (koje, naravno, imaju svoje mesto u celoj priči) i, napokon, da je nastup u najboljoj koncertnoj dvorani u zemlji vrlo logičan izbor za bend kakav je DD.
Prvo što mi je pre ulaska u salu privuklo pažnju je sav taj fini svet raznih generacija, pa čak i cele porodice, koji se u priličnom broju tiskao na ulazima.
DARKWOOD DUB
Sa malim zakašnjenjem, oko 21:30, naravno bez ikakvih worm up varijanti, Darkwoodi su nas poveli na i za njih novo putovanje. Bina je izgledala ozbiljno, zvuk dosta dobar, osvetljenje minimalno, ali vrlo funkcionalno, a bend nikad usviraniji. Već posle Dorćolca, jedne od prvih pesama a u zanimljivoj produženoj varijanti, veći deo ljudi je sišao u prve redove, i tu ostao do kraja.
Od tog trenutka atmosfera se samo dogrevala, a Ptice su doprinele da uzavre. Bend je sve vreme zvučao vrlo ubedljivo, a dodatna pomoć (u vidu, ako ne grešim, groove boxa i ritam mašine), odnosno njhova vrlo odmerena i inteligentna primena, samo je oplemenila zvuk.
Bila su postavljena i tri video bima, iza samog benda, na kojima je išla vizuelna podrška, koja nije bila preterano zanimljiva, ali je doprinela da sve ukupno bolje izgleda.
DARKWOOD DUB
Odsviran je veći deo najnovijeg albuma, ali su, naravno, u glas otpevane ovog puta stvarno odlična Kolotečina, i Filadelfija, moj favorit na koncertu. Čini mi se da nekako uverljivije uživo zvuče sa pesmama koje su bliže rock senzibilitetu nego kada, recimo, sviraju Elektropionir.
Ovo svakako nije bio najbolji nastup Darkwood Duba, on se tek očekuje. Nije plenio nekom specifičnom energijom i neponovljivom atmosferom, ali je bio dovoljno dobar da ih publika ne pušta kući i posle tri bisa i skoro dva i po sata svirke, a utisak koji je ostao na kraju je vrlo pozitivan i ohrabrujući.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji