Popboks - Mali princ u stripu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.08.2009. 15:09

Mali princ u stripu

Edicija Veseli četvrtak je nedavno objavila prvu zvaničnu strip adaptaciju kultnog romana Mali princ, čiji autor je Joann Sfar.

"Jedan od najtalentovanijih francuskih strip autora današnjice je adaptirao lik čuvenog sanjara, ostajući veran tekstu Antoine de Saint-Exupéryja i melanholičnoj i kontemplativnoj dimenziji lika", saopštio je izdavač.

Edicija Veseli četvrtak je nedavno objavila prvu zvaničnu strip adaptaciju kultnog romana Mali princ, čiji autor je Joann Sfar.

"Jedan od najtalentovanijih francuskih strip autora današnjice je adaptirao lik čuvenog sanjara, ostajući veran tekstu Antoine de Saint-Exupéryja i melanholičnoj i kontemplativnoj dimenziji lika" saopštio je izdavač.

Sfarova grafička novela je u Francuskoj dočekana kao izdavački poduhvat godine, uz ocene da je reč o jednoj od najboljih adaptacija književnosti u žanru stripa.

Strip album je, po izboru francuskog književnog časopisa LIR, proglašen za najbolji prošlogodišnji grafički roman, a prestižni međunarodni strip festival u Angulemu mu je ove godine dodelio jednu od šest zvaničnih nagrada festivala - za najznačajniji strip za mlade.

Ovo izdanje objavljeno je u biblioteci strip albuma koju je Veseli cetvrtak otpočeo stripom Barselona u svitanje Alfonsa Fonta i Juana Antonia de Blasa.

Strip albumi se mogu kupiti u maloprodajnim objektima TRAFIKA po ceni od 2000 dinara, gde se čitaoci mogu i na licu mesta učlaniti u Klub čitalaca i time ostvariti osnovni popust od 20%.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.