Popboks - Evergreen na početku Beogradskog jazz festivala [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 30.10.2009. 12:36

Evergreen na početku Beogradskog jazz festivala

Sinoć je, nastupima sexteta Marković-Gut i Gabi Novak and Croation All Star Jazz Ensambla u Domu sindikata, počeo jubilarni, 25. Beogradski jazz festival, koji će trajati do nedelje.

Festival je otvorio ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, mr Željko Kuprešak.

Sinoć je, nastupima sexteta Marković-Gut i Gabi Novak and Croation All Star Jazz Ensambla u Domu sindikata, počeo jubilarni, 25. Beogradski jazz festival, koji će trajati do nedelje.

Festival je otvorio ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, mr Željko Kuprešak.

Nakon njega je Stjepko Gut, pred početak nastupa svog benda, rekao kako je Beogradski jazz festival ponovo postao značajna regionalna i evropska jazz manifestacija, ali i da je lično uzbuđen što nastupa na njemu.

"Sa Beogradskog jazz festivala 1979. godine u Domu omladine, krenula je praktično moja internacionalna karijera. Tada me je pokupio Lionel Hampton. To čini moje zadvoljstvo još većim", rekao je on.

Sextet Marković-Gut odsvirao je odabran repertoar sa svojih izdanja - Gutology, Neka sećanja (koju je bend posvetio originalnom basisti Vojinu Drašković) - a središnji deo nastupa pripao je gostovanju Jovana Joea Mikovića.

Gabi Novak je već svojom pojavom na bini izazvala ovacije, ni sama ne krijući emocije, a nastup je počela klasikom Ono sve što znaš o meni.

Usledile su: Ni ti, ni ja, Pusti me da spavam, Pamtim samo sretne dane, kao i standard Moonlight in Vermont.

Orkestar je predvodio pijanista Matija Dedić, a među gostima je bio i trubač Marko Đorđević.  

Popodne ćemo objaviti intervju sa Red Snapperom, kao i izveštaj sa sinoćnjeg koncerta sastava Jazz Sence i Gutbucket.

Foto izveštaj Stanislava Milojkovića sa prvog dana festivala možete da pogledate u rubrici Galerija.

Foto: Stanislav Milojković



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.